Bomba iz Engleske

Veliki preokret u slučaju Nikole Vlašića; vodeća momčad Premier lige Milanu pred nosom otima hrvatskog reprezentativca

24.08.2021 u 17:43

Bionic
Reading

Trenutno vodeća momčad engleske Premier lige West Ham želi dovesti Nikolu Vlašića iz CSKA Moskve

Počela je nova sezona engleske Premier lige, a nakon dva odigrana kola na prvom mjestu se nalazi West Ham s osvojenih šest bodova. Momčad koju vodi David Moyes je u dvije utakmice, protiv Newcastlea i Leicestera, postigla osam bodova i tako uvjerljivo stigla na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Iako su sretni zbog dobrog starta u sezonu, navijači West Hama nisu zadovoljni prijelaznim rokom svojeg omiljenog kluba koji još nije doveo niti jedno pravo pojačanje ovog ljeta. U klubu su također svjesni da, ako žele nastaviti s pozitivnim nizom, moraju pojačati neke pozicije, a među imenima koja se pojavljuju na lisit želja je i jedan Hrvat.

Britanski The Telegraph piše kako je Moyesova najveća želja Jesse Lingard, no istu vjerojatno nije moguće realizirati. Lingard je prošlu sezonu proveo na posudbi u West Hamu i odigrao fantastično pa ga je Ole Gunnar Solskjaer vratio u Manchester United gdje će igrati ove sezone.

Kako se United vjerojatno neće odreći Lingarda, u West Hamu su aktivirali plan B. Moyes i društvo žele dovesti Nikolu Vlašića za kojeg su spremni potrošiti veći dio od 40 milijuna funti koliko imaju na raspolaganju u ovom prijelaznom roku.

Niksi je već igrao u Engleskoj kada je od 2017. do 2019. nosio dres Evertona, a onda je otišao u CSKA Moskvu i eksplodirao. Sada ga žele brojni klubovi, ali još uvijek nije promijenio sredinu. Najbliže njegom dovođenju bio je Milan za koji se pisalo i da je sve dogovorio s Rusima, ali taj posao još nije gotov pa tu postoji prostor da uleti West Ham.

Vlašić je u dresu CSKA odigrao 107 utakmica i zabio 33 gola, te upisao 21 asistenciju. Rusi za njega traže oko 30 milijuna eura što je Milan navodno bio i spreman platiti kroz posudbu, a onda i otkup ugovora, no Englezi su sada spremni platiti i više od toga. Do kraja prijelaznog roka je još tjedan dana pa nećemo dugo čekati rasplet ove njegove situacije.