nije imao milosti

Nakon ovih kritika hrvatskom reprezentativcu neće biti lako u Moskvi; Nikola Vlašić našao se na udaru legendarnog ruskog trenera

20.08.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Valerij Gazajev (67) proslavljeni je ruski napadač te bivši ruski izbornik i trener moskovskog CSKA s kojim je 2005. godine, među ostalim, osvojio i Kup UEFA. Gazajev je i dalje vrlo utjecajan u klubu, a sada je oštro putem medija prozvao Nikolu Vlašića koji pod svaku cijenu do kraja ovog prijelaznog roka želi napustiti Moskvu

CSKA i Milan već neko vrijeme pokušavaju dogovoriti transfer Nikole Vlašića na San Siro. Hrvatski je reprezentativac već odavno 'prerastao' Moskvu, a CSKA bi njegovom prodajom izvrsno zaradio.

No, zapelo je na visini odštete, 'rossoneri' ga prvo žele godinu dana na posudbu, a onda bi za njega platili 25 milijuna eura. CSKA želi 30 milijuna eura. Odmah, bez posudbe... I tako se Vlašić našao 'ni na nebu, ni na zemlji', cijela situacija ne djeluje dobro na njega, a to je vrlo slikovito dočarao bivši ruski izbornik i nekadašnji trener CSKA Valerij Gazajev (67).

Dapače, legendarni ruski napadač koji je kao trener s CSKA osvojio Kup UEFA 2005. godine i dalje je vrlo utjecajan u moskovskom klubu, a sada je putem medija opleo po Nikoli Vlašiću!

'U situaciji oko Nikole Vlašića potpuno sam na strani CSKA. Vlašić se ponaša kao da mu je sve dopušteno. Postoje stroge ugovorne obveze, kako za klub prema igraču, tako i za igrača prema klubu. CSKA je jasno poručio da Vlašić može ići, ali samo za određeni novac, što je apsolutno pravo kluba. Čudno je u ovoj situaciji govoriti: 'Spustite cijenu i prodajte me!' Čini se kao da igrač sam sebe omalovažava, jer kao da govori kako ne vrijedi toliko novca', rekao je Gazajev u razgovoru za ruske medije i nastavio:

'Vlašićev otac konstantno pokušava pritisnuti CSKA putem izjava u medijima, a to nije način. Vlašić mora ispunjavati ugovorne obveze, a ne pretvarati se da je uvrijeđen. Čini mi se da je na zadnjoj utakmici imao višak kilograma, te da je izgubio nešto od brzine. Hrvat se sada mora dokazati privlačeći pozornost Milana koji ga želi kupiti. Umjesto toga, on igra na takav način da će uskoro biti zaboravljen. CSKA u ovoj situaciji mora djelovati jače. Postoje učinkoviti alati, a to su - kazne!', zaključio je Valerij Gazajev.

Kako god bilo, Nikoli Vlašiću do kraja prijelaznog roka neće biti lako u Moskvi, za sve bi najbolje bilo da već ovog ljeta ode iz CSKA. No, dojam je da su Milan i CSKA jako daleko od dogovora, a najveća žrtva u cijeloj priči je Nikola Vlašić koji jednostavno nije pravi na terenu. A samo takvog ga trebaju, kako CSKA, tako i Zlatko Dalić u hrvatskoj reprezentaciji. Koja 1. rujna u Moskvi igra baš s Rusijom u nastavku kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Najteže će biti baš Vlašiću...