Gotovo je

CSKA je napokon popustio; Nikola Vlašić odlazi iz Moskve i radi najveći transfer u svojoj dosadašnjoj karijeri

17.08.2021 u 14:50

Bionic
Reading

CSKA Moskva je ipak pristala Nikolu Vlašića pustiti na posudbu uz pravo prvokupa u Milan, a poznato je i koliko će Rusi zaraditi na hrvatskom reprezentativcu

Nikola Vlašić je sve bliže odlasku iz CSKA Moskve. Hrvatski je reprezentativac u ruski klub stigao na ljeto 2018. godine. Najprije je došao na posudbu, a onda su ga oduševljeni Rusi i otkupili od Evertona za 15.7 milijuna eura. Za CSKA je odigrao 106 utakmica i zabio 33 gola, te upisao 21 asistenciju.

Dobre igre u dresu ruskog prvoligaša i hrvatske nogometne reprezentacije su privukle interes brojnih većih klubova i postalo je jasno da Niksi neće još dugo ostati u Rusiji. Među onima koji su pokazali najveći interes je talijanski div Milan. Vlašić ne bi imao ništa protiv odlaska u Milan koji bi mu bio najveći klub u dosadašnjoj karijeri, a i dva kluba su već skoro sve i dogovorila, no odjednom su pregovori zapeli.

CSKA je od Milana tražio 30 milijuna eura i činilo se da su Rossoneri na to pristali, no onda su u zadnji tren promijenili dogovor. Cifra je ostala ista, ali ne i način plaćanja. Dok su Rusi htjeli novac odmah, Milan je nudio dio novaca odmah na ime posudbe, a potom i ostatak ako odluči na kraju sezone zadržati sjajnog Hrvata.

Rusi su ovu mogućnost najprije odbili, ali nisu i prekinuli pregovore koji su, čini se, na kraju ipak urodili plodom. Prema pisanju engleskog novinara Dannyja Armstronga koji živi i radi u Rusiji i dobro je upućen u zbivanja u tamošnjem nogometu, CSKA je popustio. Milan bi trebao dati 10 milijuna odmah, a onda 20 milijuna na kraju sezone kada bi i otkupili Niksijev ugovor. Pokaže li se ovo točnim, Vlašić će se uskoro priključiti Anti Rebiću i novim suigračima u Milanu.