NOVAC SVE MIJENJA

Veliki preokret: Hulkenberg gubi bitku za mjesto u Lotusu?

15.11.2013 u 16:30

Bionic
Reading

Nico Hulkenberg smatra da nema velike izglede dobiti posao u Lotusu sljedeće sezone, s obzirom da je momčad bliže Pastoru Maldonadu

Prije mjesec dana pojavila se informacija da je Nico Hulkenberg gotovo siguran nasljednika Kimija Raikkonena u momčadi Lotus za 2014. godinu, no u Formuli 1 bez potpisanog ugovora ništa nije sigurno, a nekad ni nakon potpisa.

Lotus se ovaj tjedan obratio upravo Nijemcu da zamijeni ozlijeđenog Raikkonena na zadnje dvije utrke sezone. Ovaj je odbio ponudu pa je postalo jasno da nešto ne štima u njihovom odnosu. Priznao je to i sam 26-godišnjak.

'Opcije su mi Force India, Sauber i Lotus. Ali najmanje su šanse u Lotusu, jer ako vjerujete glasinama, Maldando je već njihov,' rekao je Nico Hulkenberg uoči utrke u Austinu. Prema posljednjim informacijama, do preokreta je došlo upravo zbog novca. Lotus još nije potpisao veliki sponzorski ugovor s 'Quantum Motorsports' tvrtkom, koji bi donio financijsko blagostanje. Sve su manji izgledi da će uspjeti, pa je ekipi potreban novac iz drugih izvora. Vlada Venezuele ga daje onome tko zaposli njihovog vozača Pastora Maldonada...

Hulkenbergu bi se pak moglo ponovo dogoditi da nakon odlične sezone izgubi mjesto u Formuli 1, što je već doživio s Williamsom 2010. godine. Propao mu je transfer u Ferrari, pa onda i u McLaren, a sada je i Lotus sve dalje.

'Teško je reći zašto ima tako malo zanimanja. Vjerujem da sam sve prave argumente iznio na stazi,' požalio se veliki talent.