ht premijer liga

Veliki derbi hrvatske košarke na Gripama; Split je u posljednjoj četvrtini meča slomio 'cibose'

27.09.2021 u 22:54

Bionic
Reading

U derbiju 2. kola košarkaške Hrvatski Telekom Premijer lige Split je na Gripama protiv Cibone slavio 73:62

U susretu u kojem je bilo puno izmjena vodstva, niti jedna ekipa u prve tri četvrtine nije imala više od pet koševa prednosti.

U zadnju dionicu ušlo se s minimalnom prednošću Cibone (51:50). No, posljednju četvrtinu Split je počeo serijom 8:0 i nakon toga je stalno bio u prednosti te na kraju zasluženo slavio. Zadnju četvrtinu 'žuti' su dobili 23:11.

Kod Splita najbolji je bio Sani Čampara s 20 koševa, a Tre Michael McLean dodao je 11. U redovima Cibone Amar Gegić upisao je 12, Danko Branković i Jose Vildoza zabili su po 11 koševa, a Lovro Gnjidić dodao je osam...

  • +2
KK Split - KK Cibona, košarka, Hrvatski Telekom Premijer liga Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

'Čestitam ekipi Splita na pobjedi, vidi se da im je ova utakmica bila bitna kao i nama. Bili su puno čvršći u duelu od nas, žargonski rečeno prebili su nas. Mi se nismo mogli prilagoditi na takvu igru, ali nema opravdanja za to čak ni što smo šesti dan na putu. Danas nismo bili pravi izgubili smo 21 loptu i imali samo pet slobodnih bacanja u odnosu na 25 Splitovih', komentirao je utakmicu trener Cibone Vladimir Jovanović.

'Odigrali smo utakmicu na onaj način na koji smo jedino mogli pobijediti i to smo planirali. Čvrsto u obrani, bez laganih poena za protivnika i to nam je dalo samopouzdanja da u drugom poluvremenu nešto i pogodimo. Sada nastavljamo raditi dalje da se još dignemo u formi', kazao je trener Splita Srđan Subotić.