Bomba s Otoka

Velikan opasno zagrizao za hit igrača HT Prve lige; nekadašnji prvak Europe na ljeto stiže po Kristijana Lovrića čiji će transfer porušiti sve klupske rekorde

04.04.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Kristijana Lovrića želi škotski velikan Celtic koji ovog ljeta ostaje bez svojeg pouzdanog ofenzivca i traži mu zamjenu

Kristijan Lovrić igra nogomet karijere. Osim što je najbolji igrač Gorice i ponajbolji igrač u Hrvatski Telekom Prvoj ligi uopće, Lovrić je nedavno i debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako okrunio odličnu sezonu. U dresu Gorice je ove sezone u 24 utakmice zabio 16 golova i upisao pet asistencija, a to je i dovelo do poziva Zlatka Dalića.

Naravno, sjajne igre u dresu Gorice, ali i poziv u reprezentaciju koja je druga na svijetu, privukli su i razne udvarače pa je i više nego vjerojatno da će 25-godišnji ofenzivac na ljeto otići iz Gorice koja bi na njegovom transferu mogla itekako dobro zaraditi. Lovrić će vjerojatno postati i najskuplji izlazni transfer turopoljskog prvoligaša.

Za sada to prvo mjesto na ljestvici najskupljih u povijesti drži Atiemwen koji je 2019. godine otišao u Dinamo za 2.6 milijuna eura, ali Lovrić će taj iznos sigurno prebaciti. Prema Transfermartku vrijedi 5.5 milijuna, a moguće je da će Gorica tražiti i više.

Za Lovrića ne nedostaje zainteresiranih, a portal Football Fancast tvrdi kako među zainteresiranima prednjači škotski velikan Celtic koji će na ljeto ostati bez Odsonne Edouarda kojeg moraju prodati kako bi nešto zaradili s obzirom na to da mu ugovor traje do 2022. godine. Lovrića navodno vide kao idealnu zamjenu u idućoj sezoni.

Nije ovo prvi put da Celitc pokazuje interes, a on je samo ubrzan prodajom Edouarda. Celtic ga je neko vrijeme pratio i sada kreće u akciju. Sigurno neće biti jedini, a izgledno je jedino da Lovrića nećemo od ljeta gledati u dresu Gorice.