navali dok ima

Velika rasprodaja u Parizu; PSG se rješava igrača kako bi izbjegao sudbinu Milana

28.06.2018 u 12:47

Bionic
Reading

Kako bi zadovoljili Uefin financijski fair-play Parižani do 1. srpnja moraju prodati igrače u vrijednosti od 60 milijuna eura. Za sada su na pola puta, riješili su se dvojice za 35 milijuna eura, ali vremena je sve manje... Zato čelnici PSG-a nude doslovno sve svoje nogometaše osmim Neymara i Mbappea

Uspio je PSG 'utopiti' jednog donedavnog 'kapitalca'. Argentinski veznjak Javier Pastore (29) nakon sedam godina vjernosti napustio je Park prinčeva te je za 25 milijuna eura prodan Romi. Iskusni će Pastore u redovima 'vučice' sigurno imati više šansi oživjeti karijeru koja mu je posljednjih sezona u PSG-u bila u očitom padu.

Prodao je PSG i nadarenog napadača Odsonnea Edouarda (20) koji u Parizu niti nije dobio pravu priliku. Prošle su ga sezone poslali u Celtic na posudbu, a u Glasgowu su zadovoljni njegovim napretkom (22 utakmice, devet golova prošle sezone) pa su za 10 milijuna eura otkupili njegov ugovor.

No, na Parku prinčeva i dalje je frka. Do 1. srpnja ostala su još tri dana, a PSG mora prodati igrača (ili igrače) za još 25 milijuna eura! Ili će ga sustići sav gnjev Uefe zbog nepoštivanja financijskog fair-playa. Ne treba isticati kako je PSG blizu da prođe kao Milan koji je dobio dvogodišnju zabranu igranja u Europi.

PSG-u barem za sada ne prijeti tako drastična kazna, ako ne ispuni plan čeka ga milijunska kazna, potom opomena i zabrana trgovanja u sljedećem prijelaznom roku, a tek onda zabrana. No, nitko ne želi riskirati te su čelnici kluba odlučili praktički sve igrače staviti na transfer listu. S te su rasprodaje izuzeti Neymar i Mbappe, no nikad se ne zna...

  • +10
PSG - Monaco, 33. kolo Le Championata, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

Za sada su najzanimljivija imena na tom popisu Edison Cavani, Angel di Maria, Hatem Ben Afra, pa veteran Thiago Motta, Layvin Kurzawa... Prodajom samo jednog od njih PSG bi riješio sve trenutne probleme koje si je stvorio sumanutim kupovinama u protekla dva prijelazna roka. No, za te 'kapitalce' u ovom trenutku baš i nema nekog interesa iako bi većina već ovog ljeta mogla napustiti Pariz.

Zato su najbliže transferu španjolski branič Yuri Berchiche (28) koji je prošlog ljeta stigao za 16 milijuna eura iz Real Sociedada. Sad je interes za njega pokazao Athletic Bilbao koji nudi osam milijuna. Blizu transfera je i sjajni portugalski veznjak Goncalo Guedes (21) koji je prošle sezone bio na posudbi u Valenciji. Iza njega je sjajna sezona u dresu 'šišmiša', no problem je cijena. Guedes je u siječnju 2017. godine iz Benfice u PSG stigao za 30 milijuna eura, a Parižani na njemu nikako ne žele izgubiti. Dobra je vijest da su u Valenciji zainteresirani, a i on je sretan u Španjolskoj pa se samo čeka dogovor klubova.

Za sada se čini kako će se PSG uspjeti 'spasiti' kazne, barem one novčane. No, morat će i dalje prodavati jer bi ih Uefa mogla kazniti i oštrije nego što je dobio Milan. A 'rossonera' dvije sezone neće biti u europskim natjecanjima...