FIFA_SP_2018.svg

bijelo ga zavilo u crno

Veliki udarac za Maradonu; ovakvoj šokantnoj reakciji iz Fife 'Mali zeleni' se nije nadao

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 28.06.2018 09:32
  • Objavljeno 28.06.2018 u 09:28
Bionic
Reading

Diego Armando Maradona (57) našao se pod žestokim udarom kritika nakon što su svjetski mediji otkrili kako je za njegovo divljanje na utakmicama SP-a u Rusiji zaslužna 'ubojita' kombinacija alkohola i droge. Uz brojne osude 'Mali zeleni' će gotovo sigurno ostati i bez honorara koji mu je FIFA obećala kao jednom od 'ambasadora nogometa'...

FIFA je Diega Maradonu proglasila počasnim ambasadorom nogometa samo za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ponadali su se čelnici krovne svjetske nogometne federacije kako će 'Mali zeleni' samo svojom pojavim na stadionima u Rusiji još i dodatno podići gledanost i povećati interes za utakmice.

Navodno su mu svako pojavljivanje na utakmicama i događanjima prije i nakon njih honorirali s 15.000 dolara, jasno uz plaćeni smještaj i putovanja diljem Rusije. Maradona je objeručke prihvatio izdašnu ponudu iz Fife, doslovno je iskoristio svaku priliku za svoju 'promociju' i napravio vrhunski šou. Ali s negativnim predznakom...

Protiv Islanda je u 1. kolu SP-a uhvaćen kako puši cigaru u loži, na utakmici s Hrvatskom prvo se srdačno izgrlio i izljubio s bivšim suigračem Davorom Šukerom, a potom je doslovno podivljao, skakao, vrištao, vrijeđao sve oko sebe nakon što je Hrvatska razbila njegove 'gauče' 3:0.

  • +17
Diego Armando Maradona Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Matura svega bila je utakmica 3. kola s Nigerijom. U trenucima totalnog ludila koje je 'pojačano' kombinacijom opijata i alkohola slavni je Maradona prošao sve ovisničke faze - od sreće, radosti i veselja, do totalnog divljanja i ekstaze, da bi na kraju doživio potpuni fizički i psihički kolaps, iznesen je iz lože, završio je u bolnici.

Za čelnike Fife to je bila kap koja je prelila čašu, Maradona se opravdavao kako ima problema s tlakom, no ispostavilo se kako je najvjerojatnije bio pod utjecajem droge iako je sam priznao kako je popio nekoliko čaša vina. Problem? Diego voli crveno vino, ali je pio bijelo... I to ga je 'okrenulo'.

'Sve je u redu, adrenalin je radio, večerali smo, ja volim crveno vino, a bilo je bijelo... Nakon svega, nisam se osjećao dobro, na poluvremenu su mi liječnici savjetovali da odem kući', pokušavao se opravdati 'El Pibe' i zaključio:

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Ali, kako sam mogao napustiti moju Argentinu u tim odlučujućim trenucima?'

Realno, u Fifi mu nisu povjerovali te će 'Mali zeleni' ostali bez honorara, vrlo vjerojatno i bez mjesta u svečanoj loži. Samo neka preživi utakmicu osmine finala između Argentine i Francuske. Sva će pažnja biti usmjerena na njega, ponovno je veliki Diego Maradona zasjenio igrače na terenu. Istina je, veći je on i od nogometa...