LICITACIJA GODINE?

Velika bitka Reala i Barce za brazilsku zvijezdu Premiershipa

04.12.2015 u 07:03

Bionic
Reading

Ukoliko madridski Real bude smio kupovati igrače čeka ih vjerojatni 'ljuti boj' na tržištu s najvećim rivalima iz Barcelone. Obe institucije namjestile su nišane na istog dragulja

Phillipe Coutinho je pod novim trenerom Kloppom ponovno postao Liverpoolov 'X factor', i iako trenutno odmara zbog ozljede najuzbudljiviji je dio nove slagalice redsa. Nema sumnje da će Liverpool pružiti otpor i pokušati zadržati 23-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je pod novim trenerom u šest nastupa potpisao četiri gola i dvije asistencije.

Ali jasno je da bi obostrani interes 'klasičara' cijenu mogao odvesti u nebo i da bi Klopp i njegove gazde, smatra navodno upućeni novinar Daily Maila, mogle posustati pred ponudama koje će 'preplaviti' Anfield.

Coutinho je prije tri godine došao iz Intera za 8.5 milijuna funti, a sada mu je tržišna cijena oko deset puta veća. S njim u sastavu Kloppu će biti daleko lakše graditi novi Liverpool koji će se boriti za sve trofeje, ali klub se u bližoj prošlosti (Arbeloa i Xabi u Real; Mascherano i Suarez u Barcu) nije znao boriti s interesom iz  redova španjolskih giganata. Coutinho s Liverpoolom ima ugovor koji seže do ljeta 2020. godine; a Real i Barca trebali bi ga napasti već na kraju tekuće sezone.

Coutinho je nedavno uništio Chelsea u Londonu