NIJE IŠLO

Velik udarac za hrvatske rukometne rivale Dance!

09.01.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, danska reprezentacija doživjela je velik udarac - zbog ozljede je otpao Morten Olsen

Danska je na posljednja dva svjetska prvenstva osvojila srebra, a i na 24. po redu je u najužem krugu favorita. No dobru atmosferu u njihovom taboru pokvarila je ozljeda razigravača Mortena Olsena.

Ovaj 30-godišnji srednji vanjski još je u subotu na treningu slomio nos, a sredinom ovog tjedna odlučio se za operaciju nakon koje slijedi zabrana svih fizičkih kontakata na parketu sljedećih šest tjedana.

'Žao mi je što sam morao otkazati, ali nisam mogao pružiti svoj maksimum i juriti po parketu slomljena nosa riskirajući da primim novi udarac', izjavio je igrač francuskog prvoligaša St. Raphael Var Handballa, koji je tako otišao pod nož.

Inače, nakon ozljede je Olsen trenirao te igrao pripremni dvoboj protiv Švedske sa zaštitnom maskom, ali takva zaštita na licu nije dozvoljena na službenim utakmicama.

'Treba mu odati priznanje, stavio je interes momčadi ispred svog osobnog, jer je znao da neće biti spreman', izjavio je izbornik Gudmundur Gudmunsson.