vrijeme je za promjenu

Vedran Ćorluka spašava karijeru povremenog hrvatskog reprezentativca; posrnuli 'vatreni' nogometnu će sreću potražiti u Moskvi

17.07.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Tin Jedvaj (25) bio je jedan od velikih hrvatskih nogometnih talenata, no posljednje dvije sezone njegova je karijera opasno ugrožena. Nakon što je s Hrvatskom na SP-u 2018. godine osvojio srebro, Jedvaj je izgubio mjesto u Bayeru iz Leverkusena, prošle je sezone odigrao samo osam utakmica i vrijeme je da potraži novi klub

Ruski mediji tvrde kako su pregovori između moskovskog Lokomotiva i Bayera iz Leverkusena praktički u završnoj fazi te će povremeni hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj (25) vrlo brzo dres 'apotekara' zamijeniti onim 'lokosa'.

Veliku je ulogu u ovim pregovorima odigrao i nekadašnji Jedvajev suigrač iz reprezentacije Vedran Ćorluka. Naime, Čarli je krajem prošle sezone završio profesionalnu karijeru te je ljeto proveo kao jedan od pomoćnika Zlatka Dalića u hrvatskoj reprezentaciji, a prije nekoliko dana je imenovan jednim od pomoćnih trenera u Lokomotivu!

>> Legendarni je hrvatski reprezentativac prije samo dva mjeseca objavio kako završava karijeru, a sada je pronašao posao iz snova

Navodno je Jedvaj već sve dogovorio s čelnicima Lokomotiva i sada se čeka konačni dogovor između klubova. Bayer će Jedvaja vrlo rado prodati jer na njega više u Leverkusenu ne računaju. Prošle je sezone odigrao samo osam utakmica, a prije toga je bio na posudbi u Augsburgu.

No, Jedvaj s Bayerom ima ugovor do 2023. godine, a prema Transfermarktu njegova je trenutna vrijednost tri milijuna eura. Neki izvori tvrde kako 'apotekari' traže četiri milijuna eura odštete, a Lokomotiv je spreman platiti traženi iznos. Uz sve to, Jedvaj bi trebao potpisati ugovor na četiri godine, a u Moskvi će zarađivati oko 1,7 milijuna eura po sezoni.

Jedvaj je iz Dinama u ljeto 2013. godine za pet milijuna eura otišao u Romu, a u siječnju 2015. godine potpisao je za Bayer Leverkusen u transferu teškom sedam milijuna eura. Za Hrvatsku je Jedvaj od 2014. godine odigrao 26 utakmica iz zabio dva gola. Ruski izvori tvrde kako Tina Jedvaja u Lokomotivu vide kao nasljednika Vedrana Ćorluke.