prekinuo šutnju

Izbornik Zlatko Dalić napokon je otkrio istinu o famoznom sastanku s igračima te progovorio o planovima u kvalifikacijama za SP 2022.

17.07.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je po svršetku nastupa na Europskom nogometnom prvenstvu kazao kako se do rujna neće oglašavati u medijima, no sada je iznenada prekinuo 'silenzio stampa' te progovorio o odnosima unutar reprezentacije

'Ovo je bilo veliko iskustvo za mene. Prošao sam Mundijal 2018. godine u Rusiji gdje je bilo sve sjajno, sve bajno, samo pobjede... Sad je na Euru bilo nešto drugačije, nešto smo i gubili. Uvjeren sam da ću izvući samo pozitivne stvari iz toga', započeo je izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Nova TV i nastavio:

'Bit ću još kvalitetniji, još jači, još čvršći. U meni je velika želja, veliki motiv da nešto napravim. Dugo se nisam osjećao ovako motivirano kao sada, pogotovo nakon ovog Eura jer mislim da možemo. Pun sam volje i želje da nešto napravimo veliko, uvjeren sam da se možemo plasirati na Svjetsko prvenstvo i uvjeren sam da ćemo to učiniti.'

Posljednjih se dana moglo čuti puno glasina vezanih uz navodni 'privatni' sastanak dijela reprezentativaca i izbornika Dalića u Novalji na Pagu. O čemu se radi?

  • +78
Italija - Španjolska (EURO 2020, polufinale) Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

'Ne, nije bilo takvih sastanaka i dogovora', kaže Zlatko Dalić i pojašnjava:

'Bili smo na odmoru, ali ja i moj stručni stožer se okrećemo poslu, a igrači se vraćaju u klubove. Neće biti lako jer se okupljamo sljedeći put samo dva dana prije Rusije i morat ćemo biti spremni već kad se nađemo s igračima. Ali ponavljam, izvukao sam vrlo bitne pouke iz ovog što nam se dogodilo na Euru i znam što nam je činiti', zaključio je hrvatski izbornik.