FIFA_SP_2018.svg

sad je nitko i ništa

Veće poniženje od ovog argentinski izbornik teško da može doživjeti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.06.2018 11:47
  • Objavljeno 27.06.2018 u 11:25
Bionic
Reading

Jorge Sampaoli u ovom je trenutku samo jedan od likova na argentinskoj klupi. Službeno, u zapisniku se Sampaoli vodi kao izbornik 'gauča', no u stvarnosti više nema nikakvih ovlasti. Sve je u svoje ruke/noge preuzeo Leo Messi, na terenu i izvan njega

Mučili su se Argentinci protiv Nigerije. Istina, na kraju su pobijedili 2:1 i osigurali drugo mjesto u skupini iza Hrvatske te će u osmini finala igrati protiv Francuske.

Leo Messi i suigrači strašno su se osramotili na startu SP-a, 1:1 s Islandom, pa teško stradanje od Hrvatske 3:0... Proteklih tjedan dana bilo je napeto u momčadi 'gauča', mediji su se raspisali kako je izbornik Jorge Sampaoli već odavno bivši, te kako je Leo Messi odlučio pokazati tko je gazda u Argentini. Preuzeo je sve na sebe, vođenje momčadi na terenu i izvan njega, slaganje taktike, izbor igrača...

Koliko god sve to izgledalo pomalo nestvarno, na utakmici s Nigerijom se pokazalo istinitim. U jednom trenutku gotovo nestvarna scena. Realno, neki se pitaju koliko čovjek može nisko pasti, aludirajući na potez 'izbornika' Jorgea Sampaolija usred susreta sa 'super orlovima'. Iskreno, veće poniženje od ovog argentinski 'izbornik' teško da može doživjeti u karijeri i životu. A svašta je proživio u posljednjih nekoliko dana, toliko uvreda na svoj račun od strane argentinske javnosti, bivših i sadašnjih nogometaša.

  • +5
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Nigerija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dakle, kod rezultata 1:1, negdje u 75. minuti utakmice, Leo Messi je došao do klupe osvježiti se, a Sampaoli je panično trčkarao uz liniju igrališta. Argentina je opasno visila, u tom trenutku osmina finala bila je daleko, povratak kući bio je realnost. Nervoza na vrhuncu...

'Lo pongo al Kun? Lo pongo al Kun? (Da uvedem Kuna?)', derao se potpuno izgubljeni i izbezumljeni Sampaoli prema Messiju tražeći dozvolu da u igru ubaci Sergia Agüera. Naravno, dobio je 'mig' te je Kun zaigrao posljednjih desetak minuta susreta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

A u kakvo je pravo stanje u argentinskoj reprezentaciji pokazuje i snimka uoči početka drugog poluvremena. 'Gauči' su izašli iz svlačionice, a u prolazu prema terenu Leo Messi je okupio svoje suigrače i održao im kratak govor, upozorio ih je na nekoliko taktičkih detalja i ohrabrio. Tek su tada istrčali na travnjak.

'Izbornik' Jorge Sampaoli? On se u svlačionici zadržao svega nekoliko minuta i ostatak poluvremena proveo pored terena. Sam sa svojim mislima. Messi je sve konce preuzeo u svoje ruke i doslovno ga razvlastio, koga uopće briga za Sampaolija kad je tu igrač/izbornik Leo Messi.