slučaj Majer i Rennes

Vatrenog želi najbogatiji klub na svijetu, ali problem je nelogično velika odšteta

03.07.2023 u 10:03

Bionic
Reading

Danima se piše o tome da hrvatski reprezentativac Lovro Majer vrlo vjerojatno napušta francuski Rennes

Očekivano, zainteresiranih klubova ima, a čini se da je 25-godišnji veznjak Lovro Majer – kojem ugovor s Rennesom traje do 2027. - najbliži odlasku u englesku Premier ligu.

Naime već neko vrijeme Majer je na listi želja Newcastle United, kluba koji je poznat po bogatom vlasniku, a to je princ Saudijske Arabije, Mohamed bin Salman. Prema analitičarima, njegovo bogatstvo veće je od 300 milijardi eura i upravo zbog njega mnogi danas Newcastle nazivaju 'najbogatiji klub na svijetu'.

No pojavila se informacija da Rennes za Majera traži ogromnu i pomalo nelogičnu odštetu od 40 milijuna eura, što je dvostruko više od njegove procijenjene vrijednosti (na Transfermarktu mu je vrijednost 20 milijuna eura, op.a.).

Upravo ta odšteta je velik problem za neke klubove iz Bundeslige koji su pokazali interes, među kojima je i Wolfsburg, koji vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

Majer se našao na transfer listi navodno zato što su navodno u klubu razočarani njegovim učinkom, tj. činjenicom da je prošle sezone upisao samo tri gola i sedam asistencija u 42 utakmice. Puno manje nego u prvoj sezoni…

Prošlog ljeta za Majera su interes pokazali velikani kao što su Manchester United, Atletico Madrid, Newcastle, PSG… Ali sad se situacija mijenja i teško da za njega mogu dobiti čak 40 milijuna eura odštete.

Doznaje se da bi ga pustili i za 25 milijuna eura, a taj iznos za bogati klub kao što je Newcastle ne bi trebao biti problem, no isto tako nije nemoguće da u igru uskoče bundesligaši Bayer Leverkusen – koji preuzeo Xabi Alonso - i već spomenuti Wolfsburg.