sad je sve jasno

Direktor RB Leipziga potvrdio: Joško Gvardiol odlazi u City za 100 milijuna eura!

03.07.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Nakon ovog istupa sportskog direktora Maxa Eberla stvarno je samo pitanje dana kad će Red Bull Leipzig i Manchester City dogovoriti posao stoljeća kojim će naš Joško Gvardiol (21) postati najskuplji obrambeni igrač u povijesti nogometa

Čini se kako je baš svima sad već dosta natezanja oko transfera u kojem bi Joško Gvardiol (21) već ovog ljeta trebao napustiti Red Bull Leipzig te potpisati za aktualne osvajače Lige prvaka Manchester City.

Odavno je Gvardiol javno rekao da mu je velika želja igrati za City pod vodstvom Pepa Guardiole, a klubovi su već neko vrijeme u intenzivnim pregovorima. No, radi se o jednom od najvećih transfera u povijesti nogometa i svima je jasno da u takvom poslu treba puno vremena i strpljenja s obje strane.

A proteklih su tjedana iz raznih izvora dolazile različite informacije, bilo je teško razlučiti u kojem smjeru idu pregovori i hoće li se Jošku ispuniti želja da ovog ljeta postane članom Manchester Cityja.

I onda se napokon oglasio sportski direktor Red Bull Leipziga Max Eberl, osoba koja se baš i ne voli isticati u medijima. Eberl 'u pozadini' radi fantastičan posao, od početka ovog prijelaznog roka Leipzig je prodao tri igrača (Nkunku, Szoboszlai, Martinez) te na tim transferima zaradio oko 140 milijuna eura! Klub ima dovoljno novca i sad u miru može privesti najveći transfer, onaj Joška Gvardiola u Manchester City!

'Joško Gvardiol i njegovi zastupnici potvrdili su nam njihovu želju za odlaskom u Manchester City. Da, u razgovorima smo s Cityjem', kazao je Max Eberl u razgovoru za Leipziger Volkszeitung te istaknuo:

'Za 100 milijuna eura plus bonusi Joško Gvardiol će završiti u Guardiolinim rukama! Taj transfer i visina odštete učinit će Gvardiola najskupljim braničem u povijesti nogometa, ali možda će nam trebati još nekoliko dana za konačni dogovor.'

Cijeli posao intenzivno se prati i u redovima Dinama jer 'modri' imaju pravo na 20 posto od tog transfera. Jasno je da 'navijaju' za RB Leipzig i maksimalnu cifru.

Engleski mediji bliski 'građanima' navode kako je dogovor vrlo, vrlo blizu jer je Pep Guardiola za Joška Gvardiola ponudio 90 milijuna eura odštete, a RB Leipzig traži 'okruglo' 100 milijuna. I ima dovoljno vremena za pregovore...

No, Pep što prije želi oformiti momčad za sljedeću sezonu i u tako velikom poslu neće biti tvrdoglav pa bi se klubovi mogli naći 'na pola puta' i već u sljedećih nekoliko dana potvrditi ovaj fenomenalan transfer.