PREMIER LIGA

Vatrena subota: Pogledajte golčine Kovačića i Gvardiola za novu pobjedu Građana

13.04.2024 u 18:14

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja lako su osvojili tri domaća boda ove subote, pobijedili su Luton s 5-1 u 33. kolu engleske Premier lige.

Nogometaši Manchester Cityja lako su osvojili tri domaća boda ove subote, pobijedili su Luton s 5-1 u 33. kolu engleske Premier lige.

Odmah u drugoj minuti Manchester City je poveo i to autogolom japanskog igrača Hashioke. Idućih sat vremena domaći sastav je igrao u laganom ritmu, čuvajući vodstvo, ali i snagu za težak uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka protiv madridskog Reala idućeg tjedna.

Utakmica je prelomljena u 64. minuti vrlo lijepim golom hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Alvarez je asistirao, a Kovačić je s 15 metara žestoko zahvatio loptu i naciljao pod gredu za 2-0. Kovačiću je to bio treći pogodak u dresu Manchester Cityja, ali i premijerni u Premier ligi. Ranije je zabio baš protiv Luton u FA kupu te na Svjetskom klupskom prvenstvu protiv japanske Urawe.

Do kraja susreta Manchester City je zabio tri pogotka, Haaland iz jedanaesterca u 76. te Doku u 87. minuti, dok je jedini strijelac za goste bio Barkley u 81. minuti. Sve je zaključeno golom još jednog Hrvata. Joško Gvardiol je u 93. minuti dočekao loptu na vrhu šesnaesterca te je precizno pogodio pod gredu bližeg kuta za konačnih 5-1.

Pogledajte golove hrvatskih reprezentativaca:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube

Gvardiolu je, kao i Kovačiću, to bio prvi prvenstveni pogodak za Manchester City te drugi ukupno. Premijerni je zabio tijekom ovog tjedna, protiv Reala u Ligi prvaka.

Cijelu utakmicu za aktualnog engleskog prvaka su odigrali hrvatski reprezentativci Kovačić i Gvardiol.

Manchester City je privremeno preuzeo vrh ljestvice sa 73 boda, ali i utakmicom više od velikih suparnika. Arsenal i Liverpool su na 71 bodu. Luton je i dalje u opasnoj zoni, na 18. mjestu.

Brentford je pobijedio Sheffield United 2-0 pogocima u drugom dijelu. Prvo je autogol dao Arblaster u 63., dok je sve zaključeno golom Onyeke u 93. minuti.

Nottingham Forest i Wolverhampton su remizirali 2-2 u ogledu gdje je oba gola za goste dao Brazilac Matheus Cunha, a pobjednika nije bilo ni u nadmetanju Burnleyja i Brightona. Susret je završio 1-1.

U prvom susretu 33. kola nogometaši Newcastlea su bili uvjerljivi pred svojim navijačima, s 4-0 su svladali Tottenham. Newcastle je utakmicu na svoj mlin odveo unutar samo tri minute prvog poluvremena, kada je postigao dva pogotka. Prvo je Šveđanin Isak u 30. minuti zabio za 1-0, nakon što se lijepo oslobodio čuvara i precizno naciljao suparničku mrežu, dok je već u 32. minuti bilo 2-0 nakon pogotka Gordona.

U 51. minuti novim golom Alexandera Isaka povećana je domaća prednost na 3-0, dok je sve zaključeno pogotkom Schaera u 87. za končanih 4-0 Newcastlea. Ova je pobjeda dovela Newcastle na šesto mjesto ljestvice. Newcastle ima 50 bodova, dok je Tottenham s deset bodova više na četvrtoj poziciji.

U nedjelju se igraju tri utakmice, a sastaju se Liverpool - Crystal Palace, West Ham - Fulham i Arsenal - Aston Villa, dok je posljednja utakmica na rasporedu u ponedjeljak, ona između Chelseaja i Evertona.

Standings provided by Sofascore