NOVI DETALJI

Što se događa u Rimu? Čim je Tudor došao, kapetan Lazija je želio otići

13.04.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Sportski direktor Lazija Mariano Fabiani je prokomentirao nedavni zahtjev kapetana Luisa Alberta za napuštanje kluba izrečen pred kamerama i mirkofonima.

Dododilo se to nakon pobjede Lazija nad Salernitanom 4:1.

Fabiani je istaknuo da klub neće inzistirati na njegovom zadržavanju, iako je Alberto nedavno produžio ugovor do 2027. godine uz godišnju plaću od 4 milijuna eura.

'U nogometu se događaju takve situacije, ali možda to nije bio najbolji trenutak za takvu izjavu. Kad je Igor Tudor postao trener, Alberto mi je rekao da bi želio otići na kraju sezone. Rekli smo mu da dovrši sezonu na najbolji način, ali nismo mu dali nikakva obećanja. Nismo mu garantirali raskid ugovora. Važno je poštivati dogovore. Analizirat ćemo ovu situaciju mirno, nećemo se prepucavati, ali nećemo ni popuštati. Ne znamo što se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je produžio ugovor. Slijedi razgovor', dodao je Fabiani.

Igor Tudor je nakon susreta rekao kako nema komentar na izjavu kapetana svoje momčadi.

Podsjetimo, Alberto je rekao:

>> Igor Tudor napokon dočekao pobjedu, a onda - šok! Kapetan 'bježi' iz kluba

'Bilo je ovo nekoliko teških tjedana za mene, sa svime što se dogodilo. Projekt? Ne znam, ali znam da je ovo moja zadnja sezona ovdje, neću više biti dio kluba'. Ne želim Laziju više uzeti ni euro, već sam tražio raskid ugovora. Preostale tri godine ostavit ću drugima. Ponosan sam što sam bio dio ovog kluba, ali došao je trenutak da se povučem i svoje plaće ostavim drugima.'

Nimalo ugodna situcija za hrvatskog stručnjaka jer kapetan Lazija je omiljen među navijačima, za razliku od predsjednika Claudija Lotita čiji je način vođenja kluba izložen oštroj kritici.

Standings provided by Sofascore