FEŠTA OD VODE

Vaterpolisti svladali Ruse, Korčula slavi

22.08.2010 u 11:57

Bionic
Reading

Prijateljskom vaterpolskom utakmicom između Hrvatske i Rusije održanom sinoć na plivalištu u Korčuli završeno je obilježavanje 80. godina od utemeljenja Korčulanskog plivačkog i vaterpolskog kluba KPK čiji je pokrovitelj Hrvatski predsjednik Ivo Josipović

Utakmica između Hrvatske i Rusije bila je vrhunac proslave, a odabranici izbornika Ratka Rudića slavlje su uveličali pobjedom 9:6 (2:0, 3:2; 1:4, 3:0). Iako je utakmica imala svečarski karakter, za našega izbornika Rudića i sve reprezentativce bila je i zadnja provjera uoči Europskog prvenstvo koje će se od 29. kolovoza do 11. rujna održati u Zagrebu.

Hrvatska je u prvom poluvremenu stvorila zalihu od tri gola prednosti, no Rusi su u trećoj četvrtini sve nadoknadili i u završnicu ušli s rezultatom 6:6. Ipak, uslijedila je nova serija domaćina od 3:0 koja je inicirala slavlje oko 1000 okupljenih gledatelja. Za Rudićev sastav dva su puta pogodili Sukno i Hinić, a po jedan gol postigli su Burić, Muslim, Dobud, Karač i Barač. Kod Rusa se istaknuo Stratan sa tri gola.

U sklopu proslave u petak je održan i plivački miting pod nazivom Večer plivačkih zvijezda na kojem su nastupili brojne bivše i sadašnje zvijezde hrvatskog plivanja. nastupili su Smiljana Marinović hrvatska rekorderka i olimpijka, Miloš Milošević svjetski i europski rekorder delfinovim stilom, Ante Mašković europski prvak na 50 leđno, zatim osvajač brončane medalje na SP na 200 leđno Marko Strahija, olimpijac i europski juniorski prvak i seniorski vice prvak Saša Imprić, hrvatski rekorder prsnim stilom i osvajač medalja na EP i Mediteranskim Igrama Vanja Rogulj, te svjetska i europska rekorderka leđnim stilom Sanja Jovanović, pa Aleksej Puninski, EU prvak na 50 m delfin, zatim osvajač olimpijskog srebra i svjetski rekorder i osvajač brojnih svjetskih i europskih medalja Duje Draganja, i među njima mladi Korčulanin Mario Todorović nositelje nekoliko juniorskih i seniorskih medalja i najbolje plasirani hrvatski plivača na nedavno završenom EP u Budimpešti, čijom je inicijativom i održan ovaj spektakularni plivački miting na kojemu je Predsjednik HPS-a Goran Pavić klubu slavljeniku uručio i Priznanje HPS-a.