DUBROVČANI ZABILI SVE!

Vaterpolisti slomili žilave Crnogorce

17.01.2012 u 18:45

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na EP-u u Eindhovenu. Nakon Rumunja, izabranici Ratka Rudića skinuli su i prvog velikog protivnika, renomirane Crnogorce, rezultatom 10:8 (3:2, 2:3, 3:3, 2:0)

Igrači Ratka Rudića pet su puta 'pobjeđivali' Crnu Goru da bi ostvarili jednu, ali vrlo vrijednu, pobjedu protiv legitimnog pretendenta za kontinentalno odličje.

Povela je Hrvatska već u prvoj minuti i nije protivniku dopustila nijedno vodstvo tijekom čitavog susreta. Čak u pet navrata Crnogorci su zaostajali dva gola, ali nisu dozvolili Hrvatskoj da se razmaše i uporno su se vraćali u rezultatski egal.

Ipak, u zadnjoj četvrtini odlični Pavić nije u gol propustio nijednu loptu i s dva gola Hrvatska je upisala drugu pobjedu na turniru.

Od Pavića smo navikli na čuda, ali istinski junak dvoboja bio je Jugov centar Nikša Dobud koji je zabio tri gola, izborio isključenja i peterce te tako otvarao prostor za lakše golove u mreži Ščepanovića.

Svi strijelci hrvatske reprezentacije večeras rodom su Dubrovčani, a efikasni 'gospari' rasporedili su se ovako: Dobud tri, Sukno i Joković po dva, te Bošković, Obradović i Bušlje po jedan gol. Splićanin Pavić bio je logistika na golu, a ostali su pružili podršku u obrambenom dijelu. Uz Dubrovčane, trebat će još aduta kako bi zadovoljstvo bilo potpuno i nakon trećeg kola u kojemu se Hrvatska sastaje s reprezentacijom Srbije.