18. KOLO PRVE HNL

Varaždin uzeo bod Dinamu, Hajduk 'slomio' Šibenik

05.12.2010 u 16:54

Bionic
Reading

U posljednje dvije ovogodišnje utakmice u Prvoj HNL Dinamo je ugostio Varaždin na Maksimiru, a Hajduk je gostovao kod Šibenika na Šubićevcu. 'Modri' su odigrali tek 1:1 i dopustili Hajduku da smanji razliku na ljestvici na pet bodova

Pobjedom Hajduka na Šubićevcu i remijem Dinama na Maksimiru ponovno se barem malo zakomplicirala situacija u Prvoj HNL. Splićani su tek u drugom poluvremenu slomili otpor Šibenika i nakon pobjede od 3:1 osvojili nova tri boda, dok su 'modri' ugostili Varaždin i nakon minimalnog vodstva ostvarenog iz sumnjivog jedanaesterca dopustili suparniku da izjednači nakon samo devet minuta.

Hajduk je u Šibeniku odigrao očajno prvo poluvrijeme, no početkom nastavka njegovi su se igrači uozbiljili i u prvih pet minuta zabili dva pogotka. U 47. minuti prvo je zabio Tomasov, a dvije minute kasnije na 2:0 je povisio Andrić. Treći pogodak 'bijelih' bio je djelo Ibričića, a Alispahić je u posljednjim sekundama utakmice samo smanjio na 1:3 s bijele točke.

Dinamo je istodobno na Maksimiru igrao svoj susret protiv Varaždinaca i s konačnih 1:1 dopustio Hajduku novu nadu da će se uključiti u realnu borbu za naslov prvaka države. 'Modri' su poveli nakon sumnjivog jedanaesterca koji je izborio Badelj, a u gol ga je 'pretvorio' Morales, no u 65. minuti, dakle samo devet minuta nakon primljenog gola, Škvorc je iznenadio Dinamovu obranu i neobranjivo poslao loptu u mrežu Kelave.

Nakon 18. kola Prve HNL, posljednjeg u ovoj kalendarskoj godini, Dinamo je i dalje prvi sa 45 osvojenih bodova, a samo pet manje ima drugoplasirani Hajduk. Nastavak prvenstva igrat će se 26. veljače, a onda će Dinamo gostovati u Karlovcu, a Hajduk ugostiti zaprešićki Inter.

Šibenik - Hajduk 1:3 (0:0)
Strijelci: 0:1 Tomasov (47), 0:2 Andrić (49), 0:3 Ibričić (88), 1:3 Alispahić (90-pen)
Dinamo - Varaždin 1:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Morales (56-11m), 1:1 Škvorc (65)