POBJEDA U DRUGOM PLANU

Varaždin se ispričao Srbima zbog uvreda i incidenta

14.10.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te njegovi zamjenici Slobodan Mikac i Zlatko Horvat u srijedu su službeno, u ime grada Varaždina, uputili članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije ispriku zbog uvredljivog navijanja dijela hrvatskih navijača za vrijeme utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije u Varaždinu, kao i zbog događaja prije i poslije utakmice

Gradonačelnik Čehok u priopćenju izražava 'žaljenje što su navijačke skupine koje su došle u Varaždin grubo iskoristile domaćinstvo grada Varaždina za upućivanje divljačkih, rasističkih i krajnje uvredljivih poruka gostujućim navijačima, igračima i vodstvu reprezentacije Srbije prije, za vrijeme i poslije utakmice'.

'Članovima izaslanstva i reprezentativcima Srbije dužni smo ispriku te najoštrije osuđujemo i žalimo zbog incidentnog ponašanja grupe navijača koje nije i nikada neće biti dio varaždinske kulture ponašanja', kaže se u priopćenju gradonačelnika Čehoka.

'Varaždin i njegovi građani poznati su po mirnoći, gostoljubivosti i otvorenosti, te dobroj organizaciji sportskih natjecanja. Nemili događaji vezani uz utakmicu Hrvatske i Srbije te nesportsko i uvredljivo navijanje bacaju sjenu i kaljaju ugled Varaždina i cijele Hrvatske', ističe Čehok.

Osim uvredljivog navijanja policija je izvijestila i o napadu na direktora mlađih selekcija Nogometnog saveza Srbije. Incident se dogodio sat vremena prije početka susreta u centru Varaždina gdje je dvoje maloljetnika od 15 i 16 godina pokušalo nasilno skinuti jaknu s člana srpske delegacije na kojoj je pisalo 'Serbia'. Pokušaj napada spriječili su policajci i 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je pritom zadobio ozljedu - nategnuća gležnja, navodi se u izvješću PU varaždinske. Predstavnik srpske delegacije u napadu nije zadobio ozljede, a protiv maloljetnika podnijet će se prijava nadležnim tijelima.

Policija je uhitila i jednog 18-godišnjaka koji je na tribini za vrijeme utakmice zapalio zastavu Republike Srbije. Mladić je uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja ga je nakon saslušanja pustila na slobodu.