SuperSport HNL

Varaždin i Slaven Belupo igraju 'Derbi sjevera'; evo gdje gledati današnju utakmicu

26.01.2024 u 10:53

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 20. kola SuperSport HNL-a danas igraju Varaždin i Slaven Belupo (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

Proljetni dio SuperSport HNL-a danas službeno otvaraju Varaždin i Slaven Belupo (17 sati, MAXSport1, MAXtv) u 'Derbiju sjevera'. Momčadi su 'susjedi' na ljestvici, Varaždin je na sedmom mjestu s 21 osvojenim bodom, a 'farmaceuti' su odmah iza njih s tek jednim bodom manje.

VARAŽDIN - SLAVEN BELUPO (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

U posljednjih šest međusobnih susreta Slaven Belupo je bio uspješniji, ostvario je tri pobjede, Varaždin je slavio samo jednom, a dvije su utakmice današnjih suparnika završile bez pobjednika. Uz napomenu da su posljednju utakmicu bez golova u 'Derbiju sjevera' gledali prije pune četiri godine.

'U svlačionici više nema Brodića, Pellumbija, Bručića a vidjet ćemo što će biti s Elezijem, trenutačno se još ništa nije dogodilo, a stigli su Jurica Poldrugač i Tomislav Gudelj, od kojih očekujemo da će dignuti kvalitetu momčadi, da će se brzo prilagoditi i da će nam biti od velike koristi', rekao je uoči nastavka sezone trener Varaždina Nikola Šafarić te dodao:

'Svakodnevno tražimo igrače koji će nam biti pojačanja i gledamo u budućnost. Trenutačno imamo dobru situaciju, ali ona nas ne smije zavarati jer se brzo može promijeniti. Tražimo desno krilo i lijevog beka. Na tim pozicijama imamo jako dobre igrače, ali htjeli bi još pojačati konkurenciju, da igrači jedni druge guraju prema naprijed i da i to pokušamo raditi neke iskorake. Malo smo počistili svlačionicu i na onima koji su ostali je da se nametnu, a ukoliko se to neće dogoditi sigurno ćemo tražiti nova lica.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Utakmice Varaždina i Slaven Belupa uvijek su neizvjesne...

'Naši susjedi uvijek su nam neugodan suparni, tradicija i nije baš na našoj strani, ali mislim da je vrijeme da tu tradiciju promijenimo. Igramo kod kuće, igračima ćemo ukazati na sve dobre i loše strane i njihov i naše i spremni ćemo dočekati taj susret i na kraju slaviti. Nema puno nepoznanica, respektiramo Slaven Belupo, ali moramo se više baviti sobom, raditi na igri, ispravljati greške, dizati na višu razinu ono u čemu smo dobri, tako da mislim da sve ovisi o nama', zaključio je Nikola Šafarić.

Slično je raspoloženje i u redovima 'farmaceuta' iz Koprivnice.

'Jedva smo čekali da dođe početak prvenstva, igramo, uživamo. Čekamo sutrašnju utakmicu, dobro smo odradili pripreme, u 11 dana u Medulinu imali smo četiri utakmice. Imali smo nezgodu kapetana Božića koji je ozlijeđen i sigurno neće igrati prva četiri kola, pukao mu je mali prst na nozi. Svi ostali su spremni, oslabljeni smo odlaskom najboljeg igrača Hoxhe, ali ja se nadam da će mladi igrači nadoknaditi njegov izostanak, da ćemo nastaviti s dobrim igrama i osvajati bodove', rekao je trener Slaven Belupa Roy Ferenčina te dodao:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'I Varaždin je ostao bez važnih igrača, Brodića i Pellumbija, ali doveli su dva igrača Poldrugača i Gudelja. To je njihova stvar, oni imaju svoje brige, a mi svoje. Ja se vjerujem da smo se mi dobro spremili, to smo pokazali u Medulinu gdje smo bili ozbiljna ekipa i nadam se da ćemo tako nastaviti.'

Na prve dvije utakmice odigrane u ovoj sezoni palo je čak osam golova...

'U našim utakmicama pada puno golova, ljudi to vole, ali ja bih više volio da mi zabijemo gol i da ga ne primimo. Puno radimo na obrani zadnjih par tjedana jer smo na jesen primili puno golova, nadam se da smo popravili neke stvari i da ćemo biti čvršći u obrani. Vrijeme se popravili, vjerujem da će teren u Varaždinu biti dobar za igru i da ćemo se pokazati u najboljem svijetlu', zaključio je trener Slaven Belupa Roy Ferenčina.

Standings provided by Sofascore