NHL DOIGRAVANJE

Vancouver i drugi puta slomio prvaka

16.04.2011 u 09:37

Bionic
Reading

Najbolja momčad prvog dijela NHL sezone Vancouver Canucksi nastavljaju nizati pobjede. U drugom susretu prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije Vancouver je u Rogers Areni pobijedio aktualnog prvaka Chicago Blackhawkse 4:3 i u seriji na četiri pobjede poveo 2-0

Golove za Canuckse postigli su Jannik Hansen (7:30), Daniel Sendin (20:30, 50:06) i Alexander Edler (39:46), dok su strijelci za goste bili Ben Smith (34:50, 52:50) i Viktor Stalberg (41:56).

'Bila je ovo još jedna neizvjesna utakmica, a uvjeren sam kako će tako biti i do konca ove serije. Chicago je odlična momčad koja je posložila redove i neće nam biti lako. Međutim, ispunili smo prvi cilj, dobili smo obje domaće utakmice, a sada selimo u goste,' kazao je Sendin sa dva gola i jednom asistencijom najbolji igrač u domaćim redovima.

Korak bliže konferencijskom polufinalu približili su se i Washington Capitalsi koji su u drugom susretu pobijedili New York Rangerse 2:0 i poveli 2-0. Golove za momčad iz glavnog grada zabili su Jason Chimera (22:11) i Jason Arnott (24:08), no Rangerse je najviše izludio vratar Michal Neuvirth sa 25 obrana i prvim 'playoff shutoutom' u karijeri.

'Odigrali smo savršenu obranu i nismo im dozvolili previše čistih udaraca. Možemo biti zadovoljni igrom koju smo pružili,' kazao je 23-godišnji češki vratar koji je u prve dvije utakmice obranio 48 od 49 udaraca.

Tampa Bay je u Consol Energy Centru pobijedila domaći Pittsburgh 5:1 i izjednačila na 1-1. Najbolji igrač utakmice bio je Martin St. Louis koji je u prvoj utakmici u jednom okršaju izgubio tri zuba. U drugom susretu uzvratio je Penguinsima s jednim golom i dvije asistencije.

'Nisam bio napaljen zbog gubitka zubiju, već zbog činjenice što smo prvu utakmicu izgubili. Moja motivacija je bila pobjeda, a ne osveta,' poručio je kandski reprezentativac.

Golove za Tampu zabili su i Eric Brewer, Vincent Lecavalier, Nate Thompson i Mattias Ohlund, dok je gol za domaćine postigao Craig Adams.

Rezultat je izjednačio na 1-1 i Anaheim porazivši u drugom susretu Nashville 5:3.

ISTOČNA KONFERENCIJA

Pittsburgh - Tampa Bay 1:5 (u seriji na četiri pobjede rezultat je 1-1)
Washington - NY Rangers 2:0 (washington vodi 2-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Vancouver - Chicago 4:3 (Vancouver vodi 2-0)
Anaheim - Nashville 5:3 (rezultat je 1-1)