'VRAGOVI' ISPALI

Van Gaal bijesan na suca, ali Srbin je apsolutno u pravu

09.12.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda doživjeli su poraz kod Wolfsburga 3:2 te okončali ovogodišnji nastup u Ligi prvaka

'Momčad Louisa van Gaala visila je uoči zadnjeg kola Lige prvaka i gostovanja kod Wolfsburga, no još uvijek je sama odlučivala o svojoj sudbini. I odlično je krenulo po 'vragove' koji su golom Martiala poveli već u 10. minuti.

No domaćini se nisu predavali i u 13. minuti preko Nalda stižu do izjednačenja. Vierinha je zabio i gol za 2.1 'vukova', a onda se po mišljenju nizozemskog stručnjaka Louisa van Gaala dogodio sporni trenutak.

Naime, Jesse Lingard uputio je udarac, ali u tom trenutku Juan Mata stajao je u zaleđu. Lopta je prevarila domaćeg vratara Benaglija i otišla u mrežu, ali nakon mahanja pomoćnog suca, glavni je, a bio je to Srbin Milorad Mažić donio ispravnu odluku i poništio pogodak. Jer Mata, iako loptu nije dirao, smetao je domaćem vrataru i nema ni riječi o pasivnom zaleđu.

'Mislim da smo bili favoriti, ali rezultati pokazuju koliko je ovo bila izjednačena utakmica. Nismo imali sreće, a odnosi se to i na sudačke odluke koje nam nisu išle u prilog, a koje mogu odlučiti prolazite li ili ne', poručio je Nizozemac ali pritom zaboravio i da mu neodlučeni rezultat ne bi bio od koristi. Jer PSV je svladao CSKA i 'vragovima' je samo pobjeda jamčila prolazak u osminu finala ovog natjecanja.

Suprotno Van Gaalu komentirao je legendarni igrač 'vragova' Paul Scholes.

'Mislim da je ovo bila prilično laka odluka. Definitivno je bilo zaleđe jer je Mata ometao vratara, a lopta je završila u mreži', objasnio je Scholes.