fan Ajaxa

Van Basten zbog kaosa navijača potpuno izgubio živce i šokirao izjavom o derbiju

25.09.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon što je najveći derbi nizozemskog nogometa, između Ajaxa i Feyenoorda, prekinut u 55. minuti zbog nereda domaćih navijača, oglasio se jedan od najvećih - Marco van Basten

Pri vodstvu Feyenoorda 3:0 navijači Ajaxa napravili su totalni kaos na stadionu. Nakon tučnjave i ubacivanja baklji na teren glavni sudac Serdar Gozubuyuk je u dva navrata prekinuo susret, a kad je potpuno prekinuo utakmicu - neredi su se sa stadiona prelili na ulice Amsterdama.

Ukratko, nastao je kaos… Nezadovoljni rezultatom u derbiju, ali i stanjem u klubu, navijači Ajaxa napravili su golemu štetu na stadionu i ulicama, a policija je morala koristiti i suzavac.

'Imam li rješenje za ovo što se događa? Ne, nemam! Najbolja stvar koju odgovorni mogu napraviti jest da ukinu profesionalni nogomet na određeno vrijeme. Jednostavno trebamo prestati s utakmicama! Ovo se ponavlja, vidjeli smo organiziranu akciju navijača. Ljudi su to napravili namjerno, imali su cilj prekinuti utakmicu i to su napravili', kazao je ljutito za nizozemsku TV kuću 58-godišnji Marco van Basten, legendarni nogometaš koji je u karijeri puno toga prošao, a upravo iz Ajaxa prešao je u AC Milan (kao jedan od najboljih na svijetu u to vrijeme, op.a.).

Još je rekao:

'Ako se ne znamo adekvatno ponašati na stadionima, nogomet se ne treba ni igrati! A očigledno ne znamo. Prazni stadioni? Ne! Mislim da to nije rešenje. Vidjeli smo da to nema veze s nogometom za vrijeme korone', dodao je Van Basten.

Za kraj je iznenadio izjavom da je po njemu rezultat utakmice najmanje bitan te da se ne treba igrati preostalih 35 minuta… Ipak je prekid nastupio u 55. minuti:

'Mislim da se ne treba još igrati, ovo treba završiti 3:0 za Feyenoord, iako će navijači Feyenoorda reći da su mogli postići još koji gol, da to nije fer. I to je u redu, neka službeno bude 5:0 za njih!' dodao je Van Basten, a kojeg je sve to očito potpuno izbacilo iz takta. Njegove izjave svakako su mnoge navijače Ajaxa - šokirale.

  • +11
Ajax - Feyenoord, nizozemska liga, 24.9.2023. Izvor: EPA / Autor: MAURICE VAN STEEN