UZBUNA U AMSTERDAMU

Sportski direktor Ajaxa dobio otkaz, a Šutalo i Sosa na 'stupu srama'

25.09.2023 u 08:54

Bionic
Reading

U nedjelju se igrao najveći derbi nizozemskog nogometa, između Ajaxa i Feyenoorda. No, prekinut je u 55. minuti zbog izgreda domaćih navijača pri vodstvu Feyenoorda sa 3:0. Kako sada stoji, nastavak dvoboja slijedi u utorak, ali bez prisustva navijača

Trebao je to biti praznik nizozemskog nogometa, veliki De Klassieker. Međutim, utakmica je zbog divljanja navijača nekoliko puta prekidana, a konačno u 55. minuti.

Ogled Ajaxa i Feyenoorda je prvi put prekinut koncem prvog poluvremena kada su navijači Ajaxa zasuli teren bakljama pri čemu je jedna pala vrlo blizu gostujućeg vratara Timona Wellenreuthera.

Prekid je potrajao desetak minuta nakon čega je prvo poluvrijeme privedeno kraju. Međutim, u 55. minuti navijači Ajaxa su ponovo zasuli teren bakljama nakon čega je sudac Serdar Gozubuyuk prekinuo utakmicu.

Naravno, sve to dokaz je stanja koji je pogodio Kopljanike. Jer još tokom tjedna pisalo se u krizi upravljanja klubom, s obzirom na to da je sportski direktor Sven Mislintat, koji je bio ključan pri dovođenju Borne Sose iz Stuttgarta uhvaćen u 'nedjelu', te je pod klupskom istragom.

Mislintat je u ovom transferu vrijednom osam milijuna eura bio u sukobu interesa. Kako javlja nizozemski NOS Sport Mislintat je pregovarao s agentom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Matchmetrics je platforma koja služi za skautiranje sportaša pomoću statističkih podataka, a Mislintat je s udjelom u vlasništvu od 35 posto najveći dioničar Matchmetricsa.

I zbog svega - Sven Mislintat, nakon nedvovršenog derbija - dobio je otkaz.

Ipak, problemi hrvatskog dvojca, Josip Šutalo - Borna Sosa, koji je krenuo u utakmicu nisu time gotovi.

Jer hrvatski dvojac našao se na 'tapeti' novinara De Telegraafa.

'Njih dvojica bi se trebala duboko sramiti. Šutalo je strašno pogriješio kod prvog gola Santiaga Giméneza. Niti u jednom trenutku nije pazio na organizaciju obrane i stalno se skrivao i svu je odgovornost prebacivao na 17-godišnjeg Jorrela Hata. Što se tiče Sose, on je čovjek s najviše iskustva u Ajaxovoj obrani, ali ne može nikoga braniti', piše nizozemski list.

Spomenimo da treći Hrvat u Ajaxu, Jakov Medić nije igrao, a na raspolaganju treneru suparničke momčadi, Arnea Slota, nije bilo Luke Ivanušeca koji se ozlijedio u okršaju protiv Celtica.