'Upletimo se'

Valent Sinković otkrio kako se smiruje i koncentrira između treninga i pozvao sve da se pobrinu za beskućnike

15.11.2019 u 16:39

Bionic
Reading

Valent Sinković podržao je humanitarnu akciju 'Upletimo se' koja za cilj ima pomoć beskućnicima u gradu Zagrebu

Valent Sinković je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio zlatnu medalju, a zlatom se okitio i na svjetskim prvenstvima u Novom Zelandu, Južnoj Koreji, Nizozemskoj i Francuskoj. Valent i njegov brat Martin jedan su od brendova hrvatskog sporta i jedni od najuspješnijih naših sportaša u povijesti.

Valent je otkrio kako se kao osnovnoškolac bavio jednom aktivnošću koja mu je donosila mir, a iz istog razloga se uključio u humanitarnu akciju za pomoć beskućnicima.

'U osnovnoj školi sam volio plesti i to sam radio dosta dugo. Zanimljivo mi se sada, nakon 20 godina ponovno prisjetiti ove aktivnosti koja je sjajna za koncentraciju i opuštanje između treninga', rekao je jedan od braće Sinković.

Humanitarnu akciju 'Upletimo se' organizira udruga Ozana, a akcija za cilj ima pomoći beskućnicima u Zagrebu da im nadolazeća zima bude barem malo toplija. 'Ovo je stvarno hvalevrijedna akcija zato što će se na kraju pomoći beskućnicima. Napravit ćemo im deke da im zimski dani lakše prođu. Pozivam sve ljude da se upletemo svi zajedno. Odazovite se akciji i napravite nešto i za drugoga i za sebe', poručio je Valent Sinković.

Svi koji se žele priključiti humanitarnoj akciji 'Upletimo se', mogu to napraviti bez obzira na prethodno znanje. Udruga Ozana organizira radionice i poduke pletenja svakim radnim danom od 14 do 20 sati u Štrikeraj caffeu u Vukovarskoj 235 i pozivaju sve zainteresirane da dođu i priključe se akciji.

Cilj je isplesti na stotine kvadratića 20 cm x 20 cm veličine koji će od 7. prosinca biti izloženi u obliku velikog božićnog drvca na Adventu u Zagrebu, a na kraju će se spojiti u vunene deke i pronaći svoj put do onih kojima je to najpotrebnije, beskućnika.

'Ako ste već iskusni s iglama za pletenje, kvadratiće 20 cm x 20 cm možete se donijeti na istu adresu (Vukovarska 235) ili poslati poštom, a udruzi Ozana se možete javiti na ozana.udr@hi.t-com.hr ili na broj 01 8894 233. Više o akciji pronađite na Facebooku (https://www.facebook.com/udrugaozana/) ili Instagramu (https://www.instagram.com/udrugaozana/) Udruge Ozana.' poručuju iz Udruge.