PRIMERA DIVISION

Valencia na svojoj koži osjetila bijes madridskog Reala

21.01.2013 u 08:54

Bionic
Reading

U utakmici 20. kola prve španjolske nogometne lige Real Madrid je 'masakrirao' Valenciju na njezinoj Mestalli s 5-0, a svih pet pogodaka palo je u prvom dijelu utakmice

Aktualni prvak, koji ove sezone igra prilično neuvjerljivo u svim natjecanjima, podsjetio je na igre iz prošle sezone kada je uglavnom gušio protivnike na samom početku utakmice. Tako je bilo i večeras na Mestalli.

Real je utakmicu otvorio velikim promašajem Gonzala Higuaina, koji je ubačenu prizemnu lotu Alvara Arbeloe s nekih sedam-osam metara od Valencijina gola poslao pored vratnice. Pogrešku je ispravio nekoliko minuta nakon toga, kada je lijevom nogom (slabijom) neobranjivo pogodio na dodavanje Angela di Marije.

U 34. minuti Argentinac Di Maria se i sam upisuje u strijelce i to nakon asistencije Cristiana Ronalda koji ga sjajnom prizemnom paralelnom loptom, koja je prošla kroz peterac pronašao na desnoj vratnici, praktički na gol-crti.

Dvije minute kasnije i portugalski se napadač upisuje na listu strijelaca, udarcem lijevom nogom u bliži desni kut gola Diega Alvesa, u kojem je Brazilac praktički i stajao. Ronalda je za 17. prvenstveni pogodak proigrao sunarodnjak Coentrao.

Svega pet minuta kasnije Ronaldo još jednom zabija, ovoga puta nakon krasnog proigravanja petom Mesuta Özila. Sa sredine kaznenog prostora domaćina Ronaldo desnom nogom neobranjivo zabija svoj 18. gol sezone, drugi na večerašnjem susretu.

Konačnih 5-0 postavlja svojim drugim pogotkom Di Marija u 45. minuti prvog dijela. Okomitom ga je loptom u kazneni prostor 'šišmiša' proigrao raspoloženi Özil, a ovaj u duelu s Alvesom jedan na jedan nije imao nikakvih problema.

Utakmica se u nastavku primirila, te golova više nije bilo.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ušao je u igru u 67. minuti susreta umjesto Özila, te je do kraja susreta držao konce veznog reda "kraljevskog kluba" u svojim nogama.

Pobjedom je Real konačno malo smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom, te sada isti iznosi 15 bodova. Podsjetimo, Katalonci su u subotu poraženi kod Real Sociedada s 3-2, iako su nakon manje od 25. minuta igre imali velikih 2-0.

Valencia - Real 0:5

Španjolska 1. liga, 20. kolo

Valencia 0 5 Real Madrid
Strijelci
0:1 G. Higuaín (9') 0:2 A. Maria (34')
0:3 C. Ronaldo (36') 0:4 C. Ronaldo (41')
0:5 A. Maria (45')
Sastavi
D. Alves
V. Ruiz
A. Rami
A. Guardado
R. Costa (45' A. Barragan)
T. Costa
F. Gago (45' A. Barragan)
Jonas
P. Piatti (73' J. Bernat)
R. Soldado (65' N. Valdez)
E. Banega
I. Casillas
R. Albiol
R. Varane
F. Coentrăo
Á. Arbeloa
O. Xabi Alonso (58' M. Essien)
S. Khedira (75' J. Maria Callejón)
C. Ronaldo
Á. Di María
G. Higuaín
M. Özil (67' L. Modrić)
Žuti kartoni
Jonas 24'
F. Gago 40'
E. Banega 63'
Á. Arbeloa 20'
F. Coentrăo 30'
Á. Di María 53'
M. Essien 81'