NOGOMETNA LIGA PRVAKA

Valencia mora napasti u Parizu jer nemaju izbora

06.03.2013 u 15:43

Bionic
Reading

PSG je ključni dio posla oko prolaza obavio prije mjesec dana u Valenciji. Čista 2:1 pobjeda, uz veliku nadmoć na terenu, trebala bi osigurati rutinski uzvrat. Raspoloženje u redovima Parižana kvare samo dva uzastopna gostujuća poraza u ligi od slabijih suparnika, Sochauxa i Reimsa

Nakon subotnjeg u Reimsu, trener Ancelotti bio je manje razočaran nego nakon prvog. Pri 0:0, poništen je potpuno regularan gol Ibrahimoviću, no to nije spominjao, već se požalio na stanje travnjaka:

'U Sochauxu, problem je bio u pristupu. Ovdje, nismo mogli razviti svoju igru na teškom terenu, morali smo se prilagoditi i igrati duge lopte. Problem nije bio ni u koncentraciji, već čisto tehničke prirode.'

Na Parku Prinčeva će imati drukčije uvjete, od travnjaka, preko podrške s tribina, pa do same motivacije koju nosi Liga Prvaka. Talijan najavljuje beskompromisan pristup:

'Moramo zaboraviti rezultat iz prve utakmice i igrati u višoj brzini svih 90 minuta. Očekujem dobru obranu, ali i dobar napad.'

Bit će bez dvojice suspendiranih, Verrattija i Ibrahimovića. Prvog će vjerojatno zamijeniti Beckham, drugog gotovo sigurno Gameiro, obzirom da je ozlijeđen i Menez. Jednako su važni povratnici: šef obrane Silva, te možda i najkompletniji veznjak u momčadi Motta. Ponešto o taktici otkriva činjenica da je u subotu odmorio bekovski par Jallet-Maxwell.

Glupost Zlatana Ibrahimovića i pogodak Ramija u završnici prve utakmice ostavili su na životu nade Valencije kako može izboriti prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Šanse Šišmiša nisu velike, ali s eventualnim rezultatom 0:2 iz prvog susreta praktički bi sve bilo riješeno.


Uvertira današnjoj utakmici nije bila najbolja za goste, za vikend su na domaćem terenu u gradskom derbiju protiv Levantea u zadnjim trenutcima susreta iz ruku ispustili dva boda, te su mjesta koja vode u Ligu prvaka sve udaljenija.

'Nakon rezultata iz prve utakmice PSG je sutra favorit za prolazak dalje, ali daleko od toga da je bilo što riješeno, ostalo je još 90 minuta, a to je dovoljno vremena da se stvari promjene. Naša je obveza sutra pružiti maksimum svojih mogućnosti i pokušati sve što je u našoj moći ne bismo li prošli u daljnje natjecanje', ne odriče se ambicija trener gostiju Ernesto Valverde.

O taktici je rekao sljedeće:

'S obzirom na minus sa Mestalle naša će taktika prisilno biti ofenzivna, jer nama čak niti jedan postignut gol ništa ne garantira, moramo zabiti najmanje dva puta. Međutim, u tome se krije i zamka, PSG je vrlo opasan iz kontranapada i budemo li samo bezglavo jurnuli u napad to bi nas moglo skupo koštati. Zato treba posebnu pažnju prilikom napada obratiti na njihove protuudare, te ih treba znati dobro zatvoriti.'

Na put u Francusku trener Valverde nije poveo ozlijeđene stopere Adila Ramija i Ricarda Costu, a posebno značajnim moglo bi se pokazati neigranje ovog prvog, posebno u igri glavom. Jednu stopersku poziciju tako će danas pokriti vrlo dobri Victor Ruiz, dok se na drugoj spominje ime Jeremyja Mathieua. Mathieu je zbog ozljede propustio velik dio ove sezone, no veći je problem to što je on inače bek, a danas bi prisilno trebao činiti stoperski par sa Ruizom.