IZ RIJA S PET MEDALJA

Uzele su srebro, ali i priznale: Danas nismo bile dobre

Bionic
Reading

Posljednjeg natjecateljskog dana za Hrvate ovoga ljeta u Riju, došla je i peta paraolimpijska te 15. ukupno olimpijska. Osvojile su je stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić

Hrvatice su u finalu glatko izgubile od moćnih Kineskinja i nevoljko konstatirale da to nije bio njihov dan. Anđela je uzela set protivnici u singlu, ali načelno, ostale su ispod svoje razine u meču u kojemu su trebale svoj maksimum kako bi pokušale iznenaditi.

'Loš dojam za kraj, ali cilj nam je i uoči natjecanja igrati finale s njima pa što bude. Prvi put smo skinule nikad jaču Koreju, no potrošile smo se jako u tom meču i danas nismo pokazale koliko znamo', kaže 22-godišnja Mužinić koja je taj meč turnira protiv Koreje zatvorila preokretom nakon zaostatka 8:2.

Njezina kolegica Helena nije morala ništa ni reći. Ponos je sijao s lica.

'Nismo danas bile dobre, ali čestitam ti od srca partnerice. Imamo srebro!' pružila je ruku 14 godina mlađoj suigračici. To je prva hrvatska paraolimpijska medalja osvojena u ekipnoj konkurenciji. Nisu ni znale, ali Helena dodaje:

'Kada smo došle u Rio, potpisale bi ga odmah. Cilj je bio revanširati se Koreankama za SP, doći u veliko finale i uzeti medalju. Osam godina se spremamo za ovo i pokazale smo da idemo dobrom putanjom', završava vrlo simpatična Varaždinka.

Trenerica Mirela Šikoronja, takva su pravila, opet nije dobila medalju; ali iza nje su povijesne Igre.

'Danas smo mogle 'ispaliti koji metak više', ali svejedno... Imamo zlato i srebro, prve medalje uopće! Potvrdili smo dobre rezultate od zadnjih nekoliko godina, sve četiri cure u našoj ekipi su pokazale da itekako zaslužuju ovdje ispuniti san svakog sportaša, a bile su i sjajna ekipa', kaže izbornica.


'Ovdje su Helena i Anđela probile barijeru protiv Koreanki, Sandra je pokazala da je najbolja, a imamo i ešalon mladih za budućnost. Helena i Anđela ostaju zajedno još barem dva olimpijska ciklusa i idemo raditi za nove uspjehe. Ali prvo zabava u Riju, još nismo ni izišle u grad', završava za kraj svojih velikih Igara Mirela Šikoronja.
444780,444657,444418,444274