NE PROPUSTITE

Uzbuđenja u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati sudar Osijeka i Rijeke te derbi začelja sa Šubićevca

15.08.2021 u 08:49

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice petog kola Hrvatski Telekom Prve lige, u Gradskom vrtu je derbi između Osijeka i Rijeke (21, Arenasport 3), a prije toga snage će na Šubićevcu odmjeriti Šibenik i Hrvatski dragovoljac (18.55, Arenasport 3)

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Osijek – Rijeka (21, Arenasport 3)

Osijek se nakon završetka europske avanture okrenuo domaćim natjecanjima dok je Rijeka i dalje 'živa' u Konferencijskoj ligi te je momčad s Rujevice zbog toga puna samopouzdanja sa sjajnom atmosferom u svlačionici. 'Igramo protiv dobre momčadi, koja je dobro ušla u sezonu. Bili su uspješni u Europi, na tome im čestitamo, ali naravno da očekujemo još jednu dobru utakmicu pred našim navijačima i da se nadamo pobjedi', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica te je dodao:

'Nadamo se potpori navijača. U ovom trenutku momčad ne dobiva ono što ulaže na terenu jer izvući samo jednu pobjedu i dva remija iz utakmica u kojima smo imali 20 i više udaraca prema golu u odnosu na jedan suparnika je rijetkost. Ali ovu fazu treba prihvatiti i samo radom možemo izaći iz nje.'

  • +12
NK Osijek - CSKA Sofija, 3. pretkolo UEFA Konferencijske lige, 12.8.2021. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic / CROPIX

Rijeka na teško gostovanje stiže nakon važne pobjede protiv Hiberniana i plasmana u play-off Konferencijske lige.

'Još jedna u nizu teških utakmica. Osijek je odlično krenuo u prvenstvo, čeka nas težak posao. Mi smo spremni, ekipa se regenerirala i vjerujem da smo u mogućnosti ostvariti pozitivan rezultat', izjavio je gostujući strateg Goran Tomić.

  • +3
NK Rijeka - Hibernian, UEFA Konferencijska liga, 12.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Šibenik – Hrvatski dragovoljac (18.55, Arenasport 3)

Derbi začelja! Momčadi koje su zajendo osvojile tek jedan bod, a taj je pripao domaćinu ovog dvoboja Šibeniku.

'Učinit ćemo sve da pobijedimo, a tako smo se i pripremali. Imali smo težak tjedan zbog ozljeda, a Dinamo je povukao u Maksimir Denija Jurića s posudbe. Međutim, nema nikakvih izgovora, protiv Dragovoljca idemo na pobjedu. Prezadovoljan smo što ćemo konačno igrati kući, pred našim navijačima. Znate, nije bilo jednostavno igrati četiri utakmice za redom u gostima', izjavio je trener Šibenčana Mario Rosas.

  • +7
NK Slaven Belupo - NK Šibenik, HT Prva liga, 7.8.2021. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Optimizma ne nedostaje ni kod 'Crnih' bez obzira na četiri poraza. U Dragovoljcu vjeruju da mogu izvući pozitivan rezultat što bi pokrneulo momčad.

'Očekuje nas teška utakmica. Nije lako ni domaćinu. No ako se budemo držali dogovora možemo se vratiti neporaženi', dio je razmišljanja iz gostujuće svlačionice.

  • +14
Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:2 (4. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX