konferencijska liga

Uvjerljiva gostujuća pobjeda Fiorentine; 'viole' su Bragi utrpale četiri gola

16.02.2023 u 21:31

Bionic
Reading

Nogometaši Fiorentine uvjerljivo su slavili 4:0 na gostovanju kod portugalske Brage u prvom dvoboju doigravanja za osminu finala Konferencijske lige

'Viole' su razbile Bragu, koja je prvi šok doživjela u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, kada je zabio Srbin Luka Jović. U 55. minuti uslijedio je crveni karton domaćem igraču Vitoru Tormeni, a Fiorentina je to iskoristila te zabila još tri gola. Još jedan je upisao Jović, a preostala dva Brazilac Arthur Cabral. Kod talijanske momčadi nije igrao Josip Brekalo zbog ozljede.

Turski Trabzonspor minimalno je slavio 1:0 protiv švicarskog Basela na svom terenu, a jedini gol na utakmici postigao je Danac Jens Striger Larsen u 65. minuti.

Azerski Qarabag je istim rezultatom slavio kod kuće protiv belgijskog Genta, golom Leandra Andrada iz Zelenortskih otoka u 78. minuti. U 51. minuti domaći igrač Ramil Šejdajev je promašio kazni udarac.

Na utakmici norveškog Bodo/Glimt i poljskog Lecha nije bilo golova. Za Lech je cijelu utakmicu odigrao bivši igrač Hajduka Antonio Milić.

Uzvrati su na rasporedu sljedeći četvrtak.