'SLUČAJ SPLIT'

Uvijek vjerni: Dosta je cirkusa u našem nogometu

29.08.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Iz kluba navijača hrvatske reprezentacije reagirali su na aktualna događanja u hrvatskom nogometu, a priopćenje donosimo u cijelosti

'Ponukani aktualnim događanjima u hrvatskom nogometu u svjetlu razdora između sjevera i juga, želimo istaknuti svoj glas koji se i inače bori protiv svih podjela ne samo u hrvatskom sportu, već i društvu.

Naš glas jednostavno želi reći da smo svi mi, 'uvijek vjerni', znano je, navijači hrvatske reprezentacije, ogorčeni na sva zbivanja koja dijele i navijače i obične ljude u našoj i nogometnoj i ostaloj svakodnevnoj stvarnosti.

Posljednji događaj u Splitu i razumljiv revolt uprave i i navijača jednog kluba koji je oštećen sudačkim greškama donio je za posljedicu silnu štetu hrvatskoj reprezentaciji koja bi nam svima morala biti svetinja.

Žalosni smo da se podjele u hrvatskom nogometu zbog borbe oko podjele moći u hrvatskom nogometu prelamaju preko nacionalne momčadi što se očituje u odluci jednog kluba da povuče svoj kadar iz reprezentacije. Dakako, žalosni smo i što se i hrvatsko prvenstvo ne može organizirati u normalnim okolnostima, bez stalnih cirkusa oko sudaca, što nepovratno osiromašuje hrvatski nogomet, a nama navijačima ostavlja tek gorak okus i razočaranje.

Ako išta želimo ostvariti ovim javljanjem, onda je to samo poruka - ne dirajte reprezentaciju!

Izborniku reprezentacije Slavenu Biliću i svim reprezentativcima želimo svu sportsku sreću, a svima ostalima u hrvatskom nogometu preporučujemo da se za svoja prava ne bore tako da štete reprezentaciji.'