čistka u svlačionici

Utučenom Gerardu Piqueu stigla ponuda iz Engleske koju nije očekivao; Barcelona i novi trener u problemima

19.08.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Nakon što je legendarni Nizozemac Ronald Koeman i službeno imenovan za novog trenera Barcelone već sada je jasno kako će momčad koju će voditi u novoj sezoni doživjeti dosta promjena

Naravno, u Barceloni se sve vrti oko nezadovoljnog Lea Messija koji je čelnicima kluba rekao da bi volio otići iz kluba.

No, dok traje 'kriza zbog Messija' već sada je jasno kako za neke igrače nema više mjesta u svlačionici, a na toj listi je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Ukratko, sprema se – kako pišu katalonski mediji – velika čistka u svlačionici.

>> Totalni raspad sistema u Barceloni; nakon što je Leo Messi odlučio otići iz kluba, njegov primjer slijedi i ubojiti napadački dvojac

No, pitanje je hoće li u toj momčadi biti pouzdani stoper i živa legenda kluba 33-godišnji Gerard Pique koji je dobio neočekivanu ponudu engleske Premier lige. I to u trenutku kada je svašta izgovorio nakon sramotnog poraza od Bayerna gdje je između ostalog u kontekstu promjena koje su potrebne kazao 'nitko nije nedodirljiv, pa ni ja.'

No, Pique voli Englesku i ima nezavršen posao. Naime, kao 17-godišnjak je bio član Manchester Uniteda, ali se nakon četiri godine lutanja ipak vratio u svoju Barcelonu.

Riječ je o novom prvoligašu Fulhamu, a iz pouzdanih izvora španjolski novinari doznali su kako je dobio jako dobru ponudu iz engleske Premier lige. No, sada je sve na čelnicima Barcelone jer Pique ima ugovor do ljeta 2022. godine. Prema Transfermarktu Piquea vrijednost mu trenutačno iznosi 20 milijuna eura, a iznos koji bi ambiciozni Fulham bio spreman platiti nije poznat.

Naravno, odlazak pouzdanog stoper i kapetana obrane bio bi velik udarac za Barcelonu, a nema sumnje kako bi Pique volio do igračke mirovine ostati u tom klubu. No, sada je sve na novom treneru Ronaldu Koemanu koji će sigurno obaviti i razgovor s Piqueom. A sada kada je Pique ranjiv, jer ga je pogodio poraz od Bayerna i činjenica da se nešto mora promijeniti, možda se zaželio promjene.