hoće li argentinac ostati?

Pobuna Lionela Messija i suigrača urodila plodom; nakon trenera, Barcelona potjerala i glavnog krivca za lošu selekciju igrača i očajnu atmosferu

18.08.2020 u 17:12

Bionic
Reading

Barcelona i njezin dosadašnji sportski direktor Eric Abidal postigli su sporazum o raskidu ugovora, objavio je katalonski klub na svom službenom internetskom portalu.

Bivši igrač Barcelone i francuske reprezentacije obnašao je ovu dužnost u posljednje dvije godine, a otpušten je samo dan nakon što je Barcelona razriješila Quiquiea Setiena dužnosti prvog trenera.

Setienov otkaz ubrzan je rekordnim porazom 2:8 od Bayerna u četvrtfinalu završnog turnira Lige prvaka u Lisabonu, a Abidal je također postao 'žrtvom' te rezultatske katastrofe, jer je Barcelona u ovoj sezoni ostala bez ijednog trofeja.

U borbi s Real Madridom izgubila je naslov prvaka Španjolske, a put u Ligi prvaka i španjolskom Kupu kralja završila je u četvrtfinalu.

'Klub želi javno zahvaliti Ericu Abidalu za njegovu profesionalnost, posvećenost i predanost te za blisku i pozitivnu prirodu njegovog odnosa sa svim članovima 'blaugrana' obitelji', stoji u Barceloninom priopćenju.

Sada se postavlja pitanje, hoće li se pobuna igrača malo stišati, prije svih Lea Messija? Jer u svlačionici je Abidal bio vrlo omražen, a navodno je Messi uvjetovao svoj ostanak odlaskom čelnih ljudi, prije svega Abidala.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL