Velikan već krenuo u akciju

Totalni raspad sistema u Barceloni; nakon što je Leo Messi odlučio otići iz kluba, njegov primjer slijedi i ubojiti napadački dvojac

18.08.2020 u 06:42

Bionic
Reading

Juventus je spremno dočekao raspad sistema u Barceloni iz koje želi oteti Luisa Suareza i Antoinea Griezmanna

Barcelona je pred totalnim raspadom. Nakon što im je Real Madrid uzeo španjolsku ligu, a Bayern ih osramotio i izbacio iz Lige prvaka, u Barceloni se sprema pravi egzodus igrača. Lionel Messi je navodno već odlučio da u klubu ne ostaje niti sekunde duže od potrebnog, a za njim bi mogli i njegovi suigrači Antoine Griezmann i Luis Suarez.

I dok se Messija povezuje s Manchester Cityjem i milanskim Interom, za njegove kolege iz napada je zainteresiran Juventus. Il Corriere dello Sport piše kako se Juventus nada da će se uspjeti riješiti Gonzala Higuaina i njegove visoke plaće, a onda bi se otvorio prostor i za nove kupovine.

Spomenuti izvor piše kako je sportski direktor Juventusa Fabio Paratici već bacio oko na Suareza i Griezmanna i samo traži kupca za Higuaina. Ono što Juventusu ide u korist je novonastala situacija u Barceloni u kojoj ništa nije kako treba pa je sigurno puno lakše doći do igrača nego možda godinu ili dvije ranije.

Mundo Deportivo piše kako je Barcelona krenula u veliki remont i da su gotovo svi igrači na prodaju. Popis onih koji mogu ovog ljeta napustiti klub uključuje i Suareza i Griezmanna. Naravno, zainteresirani će morati dobro platiti za spomenuti dvojac, no i tu je prednost na strani Juventusa.

Napadači Barce su nezadovoljni, žele otići, klub ih želi pustiti, a koronavirus i kriza koju donosi ujedno znači i puno manje cijene na nogometnom tržištu. Juve ima i plan B. Ako ne uspije dovesti spomenuti Barcelonin dvojac, okrenut će se Napolijevom Arkadiuszu Miliku, Arsenalovom Alexandreu Lacazetteu i Wolverhamptonovom Raulu Jimenezu.