HRVATSKO ČUDO

Utučeni mladi Španjolci; evo što su priznali izborniku Gračanu

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pomela je Španjolsku na njihovom travnjaku u kvalifikacijama za EURO, igrači do 21 godine svladali su Furiju 3-0

Izbornik Nenad Gračan javio se Media servisu iz Burgosa.

'Jako smo zadovoljni s ovom pobjedom protiv velikog protivnika. Najvažnije je da su igrači vidjeli da se mogu nosti najboljima i time smo digli ljestvicu. Veseli jesmo ali euforije nema. U ponedjeljak nas već čeka utakmica protiv Estonije, koja je jednako tako važna', naglasio je izbornik.

Ovakav poraz na vlastitom terenu Španjolci ne pamte.

'Bili su iznenađeni. U razgovoru s njima priznali su da im se ovakav poraz nije nikad dogodio. Bili su utučeni s obzirom na to kakve kvalitetne igrače imaju. Kod nas je bio jedan duh zajedništva kroz cijelu utakmicu, bili smo disciplinirani. Španjolci su imali veći posjed lopte ali smo mi imali kontrolu cijelog susreta', istaknuo je Gračan.

Mlada reprezentacije je trenutno prva u skupini, Španjolska zaostaje dva boda i veliki su izgledi da će se igrači Nenada Gračana izravno plasirati na EURO.

'Ne želim ići tako daleko u prognozama. S trećeplasiranom Švedskom imamo dva susreta na jesen i ne treba biti euforičan jer samo na takav naćin možemo napraviti neki uspjeh. Imamo u ponedjeljak utakmicu, a ovom ćemo razmišljati kasnije', poručio je strateg mladih Vatrenih.

‘Ovo je pobjeda svih koji su bili u reprezentaciji‘, naglasio je Gračan ali na kraju je ipak izdvojio jedno ime.

'Ćorić je namjestio dva gola i oduševio je publiku. Kad je izlazio u 94. minuti cijeli stadion je zapljeskao.'

Pobjeda nad velikim protivnikom uvijek dovodi do fizičkog i emotivnog pražnjenja pa je Gračan susret s Estonijom u ponedjeljak u Zaprešiću, koja je predzadnja u skupini, proglasio utakmicom ‘visokog rizika‘.

'To su utakmice gdje se obično bodovi upisuju ranije ali to nije tako. Estonija je vrlo čvrsta i disciplinirana reprezentacija i igra dosta direktno. Tu moramo biti oprezni da nam ne pobjegnu, a mi moramo imati kontrolu utakmice ne samo u posjedu lopte nego i u taktičkom smislu', zaključio je Gračan.