FIFA_SP_2018.svg

mundijal uzima danak

Dobre vijesti za Dalića uoči polufinala SP-a; Englezima zbog ozljeda upitna dva važna igrača

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 09.07.2018 17:03
  • Objavljeno 09.07.2018 u 17:03
Bionic
Reading

Hrvatska i Engleska u Moskvi u srijedu 11. srpnja od 20 sati igraju polufinale SP-a. Obje reprezentacije imaju problema s ozljedama, kod nad je upitan Šime Vrsaljko, a Englezi imaju nešto više problema...

Kapetan Liverpoola Jordan Henderson (28) upitan je polufinalnu utakmicu SP-a protiv Hrvatske! Vijest je to koja bi, iako se ničijoj ozljedi ne bi trebalo radovati, izmamiti smiješak na lice hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Naime, iskusni je defenzivni veznjak jedan od najkonstantnijih engleskih reprezentativaca na ovom SP-u, momčad izbornika Garetha Southgatea bez njega je jednostavno nezamisliva.

Odigrao je Henderson četiri utakmice na ovom SP-u, a protiv Švedske je morao izaći u 85. minuti jer je osjetio problem sa starom ozljedom prepona. Navodno je to i bio razlog zašto je u osmini finala, u raspucavanju jedanaesteraca protiv Kolumbije, baš on bio među onima koji su promašili.

Liječnička ga je služba uspjela 'pokrpati' za sraz sa Šveđanima, no sada je pitanje u kakvom je stanju. Sam izbornik Southgate nije se izjašnjavao jer ipak se radi o jednom od najvažnijih igrača njegove reprezentacije, neumornom trkaču koji je u pravilu zadužen za čuvanje najopasnijih protivničkih nogometaša. I to radi sjajno... Njegova zamjena je Tottenhamov Eric Dier (24), ako on krene u prvih 11 mogla bi to biti sjajna prilika za nas, ipak se radi o ne toliko iskusnom igraču.

  • +9
SP 2018., četvrtfinale: Švedska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Drugi veliki problem za Engleze je ozljeda napadača Leicestera Jamiea Vardyja. I on ima problema s preponama, a stradao je kao i Henderson na utakmici s Kolumbijom. No, Vardy nije toliko važan, u napadu su ispred njega Harry Kane i Raheem Sterling, a on je s Welbeckom i Rashfordom tek treća opcija.

  • +37
SP 2018., osmina finala: Kolumbija - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia