javnost na nogama

Utakmica s Hrvatskom u Grčkoj u sjeni velikog nogometnog skandala!

08.11.2017 u 12:31

Bionic
Reading

Umjesto okršaja s Hrvatskom, ovih dana u Grčkoj je glavna nogometna tema postala moguće izbacivanje najtrofejnijeg nogometnog kluba Olympiacosa iz prve lige zbog namještanja utakmica...

Hrvatska i Grčka do kraja će tjedna međusobnim obračunom odlučiti tko će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, no nije to jedina nogometna tema koja ovih dana puni naslovnice grčkih novina.

  • +13
Rijeka - Olympiacos (uzvratna ukamica play-offa Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naime, tamošnji mediji raspisali su se o mogućem izbacivanju iz prve lige Olympiacosa, moćnog vladara grčkog nogometnog prvenstva, kluba koji je osvojio 19 od zadnje 21 titule prvaka.

Radi se o namještanju dvije utakmice, protiv Verije 2013. godine i Atromitosa 2015. godine, zbog kojih predsjednik Evangelos Marinakis mora odgovarati.

Marinakis je odnedavno vlasnik i Nottingham Foresta, a ako se dokaže da je jedna od te dvije utakmice zaista namještena Olympiacosu prijeti izbacivanje u niži rang.

Momčad koju vodi trener Takis Lemonis trenutno drži četvrto mjesto u grčkom prvenstvu, ali ostaje glavni favorit za osvajanje titule. U Ligi prvaka odigrala je u svojoj posljednjoj utakmici bez pogodaka protiv Barcelone, a na putu do grupne faze izbacila je Rijeku...