RENDULIĆ MAJSTOR

Uspjeh Zrinjskog kakav Bosna i Hercegovina još nije doživjela!

17.08.2023 u 23:42

Bionic
Reading

Mostarski Zrinjski ispisao je povijest nogometa u Bosni i Hercegovini nakon prolaza protiv islandskog Breidablika u pretkolu Europe lige i tako postao prva momčad koja se plasirala u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja, što su brojni navijači u gradu na Neretvi dočekali vatrometom i glasnom proslavom

U uzvratnome susretu islandski prvak je slavio 1:0, no s ukupnih 6:3 dalje ide momčad koju predvodi hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić. Jedini pogodak na susretu bio je djelo stopera Zrinjskog Slobodana Jakovljevića koji je zatresao vlastitu mrežu.

Nakon što je sudac označio kraj susreta u Mostaru je organiziran vatromet, a brojni navijači su zapalili baklje te bučno proslavili trijumf Plemića. Tako je Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara postao prva momčad iz Bosne i Hercegovine koja se plasirala u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja. Za jesen u Europskoj ligi borit će se protiv momčadi austrijskog LASK-a.

Trener Krunoslav Rendulić izrazio je zadovoljstvo što je Zrinjski postao prva ekipa iz BiH koja će se natjecati u grupnoj fazi jednog od europskih klupskih natjecanja. Sljedećeg suparnika, momčad LASK-a, proglasio je favoritom.

'Oni su favoriti, u dvije utakmice imamo prigodu, tražit ćemo je, ali neće biti lagano. Sve smo ciljeve ispunili zahvaljujući igračima, upravi koja nam osigurava sve', rekao je Rendulić u izjavi za medije nakon susreta protiv Breidablika.

Kaže kako će se morati koncentrirati jednako na domaće prvenstvo, kao i na nastavak najmanje Konferencijske lige, ukoliko ne uspiju proći austrijsku momčad. Dodao je kako su spremni za taj izazov budući da imaju na raspolaganju 30 igrača.