NA5OST RASTE

Uskoro peta kros utrka 'Volim trčanje'

23.05.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Jubilarnu petu godinu za redom, udruga Aktivan život organizira u nedjelju 10. lipnja 2012. na savskom nasipu kros utrku Volim Trčanje s ciljem popularizacije rekreativnog trčanja u Hrvatskoj.

Utrka na kojoj može nastupiti cijela obitelj, od najmanjih članova koji su tek prohodali, zatim njihovih roditelja te baka i djedova, pokrenuta je prije pet godina s ciljem poticanja građana na bavljenje športskom rekreacijom. Naime, dokazano je da športska rekreacija prevenira neke od najzastupljenijih bolesti današnjice kao što su bolesti srca i krvnih žila te pomaže u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja umanjujući posljedice stresa.

Na programu će biti pet utrka za djecu svih uzrasta, dvije utrke za građane (2 i 5 km) te glavna utrka na 11,5 km. Novost ove godine je i prva polumaratonska off-road utrka (21 km).

Nastup na Savskom nasipu najavili su i ambasadori ovogodišnje utrke: olimpijka i državna rekorderka u maratonu Lisa Stublić, Dejan Patrčević - naš ponajbolji triatlonac, Mario Valentić, glumica Ana Vilenica i dr. Ivo Belan.

Lisa Stublić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjoj Olimpijadi u Londonu te državna rekorderka u maratonu i polumaratonu poručila je svim zainteresiranima za sudjelovanje na kros utrci: 'Trčanje je dobar način vježbanja jer su samo potrebne tenisice i dobra volja, a može se trčati bilo gdje. Nije bitno je li to brzo ili sporo, a s vremenom ćete polako pomicati granice svojih mogućnosti. Željela bih da se što više ljudi bavi trčanjem i upozna užitak koji se u tome krije.'

Glavni sponzor dječjih utrka, tvrtka Allianz, osigurala je besplatan nastup za svu djecu, dok će odrasli plaćati 40 kn. Sponzori su također osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a pobjednici glavne utrke na 11,5 km dobit će adidas tenisice za trčanje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici www.volim.trcanje.hr.

Petu kros utrku su podržali: Grad Zagreb, adidas, Allianz, Končar i Podravka. Medijski pokrovitelji su časopisi Outdoor sport, National Geographic i Mame&bebe, portali tportal.hr, Trčanje.hr, Zdravakrava i Rekreacija.hr te radio HIT FM.