OPET VELIKA SUMNJA

Ušao u sportsku legendu, ali i bježao od doping kontrole...

16.09.2013 u 11:15

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je ispisao povijest biciklizma pobjedom na slavnoj Vuelti, Amerikanac Christopher Horner pobrinuo se za da na njegovo sportsko dostignuće ponovno padne sjena sumnje

Prema pisanju španjolskog AS-a, predstavnici Španjolske antidopinške agencije (AEA) namjeravali su u ponedjeljak ujutro testirati 41-godišnjeg Hornera, ali popularnog Djedice nije bilo u hotelu koji je prijavio. U njegovoj je sobi bio drugi biciklist, a Hornera uopće nije bilo u hotelu. Tražili su ga kontrolori i u drugom hotelu u kojem se vjerovalo da bi mogao biti, ali potraga nije bila uspješna. U Hornerovoj momčadi RadioShacku, čiji je član i naš Robert Kišerlovski, nisu imali objašnjenja za 'nestanak' svoje zvijezde.

Kontrolu je, inače, od svojih španjolskih kolega naručila Američka antidopinška agencija (USADA) koja, piše AS, već dulje vrijeme nadzire Hornera. Za vrijeme utrke ekskluzivno pravo na provođenje doping-kontrole imala je Međunarodna biciklistička federacija (UCI).

Hornerov naslov lako bi mu mogao biti oduzet


Hornerov prekršaj, bez obzira na to skrivao on nešto ili ne, vrlo je ozbiljan jer biciklisti, kao i mnogi drugi sportaši, moraju točno prijaviti gdje će se nalaziti u svakom trenutku. Za vrijeme utrke organizatori su odgovorni za smještaj biciklista, ali čim je Vuelta završila, momčadi su preuzele brigu o tome. RadioShack je prijavio da će Horner biti u madridskom hotelu Princesa, ali Amerikanac je očito imao druge planove.

Horner je, inače, na pragu 42. rođendana posao najstariji pobjednik u povijesti na jednoj utrci iz serije Grand Toura (Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta).