naljutili ga

Usaina Bolta žele srušiti na doping testu čak i sad kad pokušava postati nogometaš

15.10.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Najbrži čovjek na svijetu Jamajčanin Usain Bolt nakon odlaska iz atletike pokušava ostvariti i nogometnu karijeru u Australiji, a tamo se ozbiljno naljutio kada je zatraženo da se podvrgne doping-testu.

Bolt je prije nekoliko dana debitirao za australski klub Central Coast Marinerse, postigavši u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša čak dva gola, a radost mu je pokvario poziv Australske anti-doping agencije u kojoj se traži da hitno dostavi uzorke krvi i urina.

  • +10
Usain Bolt - na treningu Borussije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Kako je moguće da traže test kad ja nisam potpisao profesionalan ugovor, dakle nisam profesionalni nogometaš. I pored svih silnih doping-testova kad sam bio u atletici, opet traže da se testiram. Odgovoreno mi je samo kratko da moram', kazao je Bolt na svom Instagram profilu.

Umirovljeni svjetski rekorder na 100, 200 i 4×100 metara želi tek postati profesionalni nogometaš s ugovorom, a obavio je probe u Borusiji Dortmund, južnoafričkom klubu Sundowns i norveškom Stromsgodsetu. 

Unatoč golovima u prijateljskoj utakmici, čini se da Bolt napušta Marinerse i Australiju jer je dobio ponudu od jednog europskog kluba. List The Australian navodi da se radi o klubu iz jedne male zemlje čiji su vlasnici arapski multimilijarderi, koji Boltu nude dvogodišnji ugovor. 

Za razliku od mnogih drugih sprintera, Bolt nikad nije pao na doping testu, ali optužbe je povremeno morao trpjeti. Čini se da ga i dalje pokušavaju srušiti...