nova karijera

Usain Bolt debitirao kao profesionalni nogometaš: Za ovim trenutkom će žaliti

31.08.2018 u 17:07

Bionic
Reading

Legendarni atletičar Usain Bolt debitirao je u momčadi Central Coast Marinersa ovog petka u pobjedi 6:1 protiv amaterskog Central Coast Selecta i dugo će žaliti što je zakasnio u završnici susreta poentirati iz blizine...

Jamajkanski 32-godišnji sprinter ima veliku želju postati profesionalni nogometaš, nakon što je oborio svjetski rekord na 100 i 200 metara te osvojio osam olimpijskih zlatnih medalja.

  • +10
Usain Bolt - na treningu Borussije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Australski klub Central Coast Mariners odlučio mu je dati priliku, no Bolt je nedavno priznao da je trčanje u nogometu različito od onog sprinterskog te mu neće biti lako izboriti mjesto u momčadi ovog kluba iz elitne A-lige.

Da je Bolt daleko od razine profesionalnih nogometaša čak i u Australiji pokazao je njegov debitanski nastup ovog petka. Ušao je u završnici susreta protiv Central Coast Selecta i nije puno toga dobroga napravio na terenu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Žalit će za prilikom koju je imao u sudačkoj nadoknadi kada je dobio upotrebljivu loptu na drugu stativu, no zanimljivo, nije bilo dovoljno brz da ju dostigne i pošalje u praznu mrežu.

'Bilo je dobro. Publika me dočekala ovacijama što je bilo lijepo. Bio sam nervozan i šteta što nisam više puta igrao s loptom, ali nisam još fizički spreman. No, moram nastaviti raditi i veselim se odličnoj sezoni,' izjavio je Bolt nakon utakmice koja je završila rezultatom 6:1.