SVI SU BILI JAKO BLIZU...

Urnebesna Mourinhova bajka o nemoćnim rivalima

27.05.2015 u 11:27

Bionic
Reading

Trener Chelseaja Jose Mourinho urnebesnom se pričicom osvrnuo na sezonu svojih konkurenata u Premiershipu

Jose Mourinho je u svom stilu počeo govor na Chelseajevoj gala večeri...

'Ne brinite, neću pjevati. I ne brinite, neću govoriti 20 minuta (toliko je trebalo vidno pijanom Loiusu Van Gaalu da nedavno zaokruži svoj govor). Lani smo bili ovdje i s poštovanjem govorili o momčadima koje su bile ispred nas. Poštovali smo prvake, iako smo ih pobijedili dvaput i rekli da su zaslužili trofej. Poštovali smo i viceprvake, iako smo i njih dobili u oba susreta, i rekli da zaslužuju biti ispred nas. Danas mi ne dobivamo takvo poštovanje od rivala. Dopustite mi samo jednu jednostavnu pričicu,' počeo je Mourinho i krenuo u svoju malu fikciju dok je na ekranu iznad njega bila nacrtana momčad Arsenala.

'Ovdje imamo teren, loptu i dva gola. No, imamo jednu momčad u ligi koja želi igrati bez golova. Igraju stvarno odlično, lopta im sjajno teče, dominiraju u posjedu, ali nema golova. Zamolili su Fifu da igraju bez golova, ali rečeno im je da se to ne smije, da nadmoć u posjedu ne dobija utakmice i da neće biti prvaci,' obajšnajavao je hladno Portugalac nasmijanoj publici slučaj Arsenala, dok je na ekranu kretao ' slučaj City'.

'Druga momčad je bila manje radikalna. Tražili su da igraju samo s jednim golom. Bili su fantastični, zabijali su puno golova. Iz svih pozicija, zabijali su i zabijali, ali nikada nisu primali golove jer njihovog nije bilo. Odozgo su im opet objasnili da im je žao jer ne mogu biti prvaci jer nogomet se igra na dva gola,' i dalje je sasvim hladan ostao Mourrinho kada se na ekranu izvrtio fiktivni United...


'Treća momčad je bila blizu... Htjeli su igrati s dva gola i bili su sjajni. Zabijali su neke fantastične golove, nešto su i primali i došli su blizu cilja. No, zamolili su Fifu da se igra samo između siječnja i travnja što im nije moglo biti omogućeno jer sezona traje dulje,' završava svoju urnebesnu pričicu 'posebni' koji je ipak završio u ozbiljnom stilu.

'Prošle sezone nismo bili sretni, ali nismo tražili isprike. Ove jesmo, ali znamo da će iduće sezone biti daleko teže. Moramo se pripremiti i odgovoriti na velike izazove koji su pred nama,' uz ovacije je završio Portugalac.