PRVACI OSTALI U ŠOKU

Urnebes u Ciboni: Dinamu ludi preokret i kup!

08.12.2014 u 22:45

Bionic
Reading

Dinamo je u ispunjenoj dvorani Dražena Petrovića svladao aktualne prvake Hrvatske Alumnus sa 4:3 (1:2) i osvojio Kup Hrvatske skupine sjever

Dinamo je u ogled s prvacima Alumnusom došao ohrabren s osam uzastopnih pobjeda, ali bio je ovo prvi dvoboj pred svojim navijačima u kojemu nisu bili favoriti. Tribine je popunilo više od četiri tisuće gledatelja, a Dinamo je na krilima navijačke euforije preuzeo inicijativu na parketu, no i nizao prekršaje. Nule na semaforima svijetlile su do 15. minute kada je reprezentativac Grbeša postigao prvi gol za Alumnus i inicirao još jači val potpore s tribina. Dinamu nije pomoglo, uskoro je Penava nakon isključenja (igrač manje pet minuta, ili do gola) Pavlovića povisio na 2:0 i činilo se da je Alumnus na korak do cilja...

'Mi smo u svakom trenutku u utakmici znali da smo u igri. Imali smo osjećaj da kod njihovog gola 'više frca', ali trebao nam je taj gol da krene lavina,' kaže nakon dvoboja junak susreta, iskusni Dinamov branič Domagoj Purgar.

Gol povratka došao je uoči poluvremena, a potpisao ga je Pezelj koji se tako u strijelce upisao i osmi susret u nizu. Alumnus je vodio 2:1, ali na poluvrijeme su navijači ispratili Dinamo kao da uvjerljivo vodi. Bilo je iz aviona vidljivo da najbolje tek slijedi.

Sredinom nastavka, nakon velike bitke na parketu, Grbeša je zabio svoj drugi gol i vratio Alumnusu komforniju prednost, no Dinamo je i dalje izgledao čvrsto i homogeno. S rezultatom 3:1 ušlo se u zadnjih šest minuta, a onda je krenuo urnebes. Tribine su proključale nakon gola mladog reprezentativca Grgića koji smanuje na 3:2, a četiri minute zatim Dinamo izvlači vratara i izjednačuje nakon što je Purgar pronašao Stipića 'na drugoj stativi'. Minuta do kraja, sve na početku. I tada trenutak odluke.


Franja je na brzinu presjekao loptu pri izvođenju i sjurio se prema večeras sjajnom vrataru Vuku. Zaustavljen je prekršajem na osam metara, i Purgar je 'probio mrežu' udarcem iz slobodnjaka za 4:3. Sada je Alumnus izvadio vratara, no Dinamo se obranio i proslavio prvi trofej u povijesti mladog kluba.

'Rijetko se ovo viđa. Vjerovali smo cijelo vrijeme i na kraju nam se isplatilo. Igrali smo na krilima podrške i dokazali da možemo i protiv najboljih. Ne bi to bilo to da smo vodili cijelo vrijeme, ovako se pišu najljepše sportske priče,' kaže Purgar koji se sa suigračima nakon utakmice popeo među euforičnu navijačku jezgru (teško je prizvati sjećanje na snažniju koheziju Dinamove publike i igrača) kako bi zajednički proslavili uspjeh.

Alumnusovi igrači parket su napustili vidno šokirani, ovakvi preokreti ne vide se često. Dinamo je osvajanjem regionalnog kupa ušao u osminu finala državnog natjecanja, gdje će ih čekati, kažu, Nacional ili Brodosplit. Dvije utakmice na proljeće. Sigurno nikome neće biti drago ako iz skupine nenositelja dobije baš Dinamo... Prvu polusezonu Dinamo je, što se tiče službenih nastupa, zatvorio, Slijedi još humanitarni 'Plavi Božić u Ciboni' 29. prosinca i pauza do proljeća kada nastavljaju juriš prema prvoj ligi.

Izlazak igrača na teren uljepšala je koreografija i poruka s tribina