SINDIKAT AKTIVAN

Upozorenje NK Osijeku i najava drugih vremena

03.08.2011 u 15:45

Bionic
Reading

Novoosnovani sindikat nogometaša iznimno je aktivan, a novi spor koji se našao na dnevnom redu dolazi s Drave gdje sa NK Osijekom problema ima igrač Jurica Pranjić. Iz sindikata je došlo priopćenje, koje prenosimo u cijelosti

'Poštovani,

Hrvatska udruga Nogometni sindikat ovim obraćanjem javnosti reagira na još jedan propust vezan uz licenciranje klubova, konkretno NK Osijek. Prije svega napominjemo da naš cilj nije oduzimanje licence NK Osijek, nego poštivanje i primjenjivanje pravila koja moraju biti jednaka za sve.

Naime, član Nogometnog sindikata Jurica Pranjić izložen je pritisku od strane pojedinih medija, dijela javnosti, pa čak i navijača, samo zato što potražuje isplatu ugovorenog novčanog iznosa.

Nažalost, u medijima možemo pročitati sramotan tekst s naslovom 'Osječani čiste savjesti' (http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=6&ID_VIJESTI=144451), koji čitateljima nameće da je nešto nenormalno – normalno(!!!). Kako bismo bili jasniji, citirat ćemo dio članka: 'Pranjić do kraja zimskog prijelaznog roka nije uspio pronaći novi klub, pa je trenirao sam u Gradskom vrtu, a poslije je odbio potpisati čuveni dokument u kojem tvrdi da NK Osijek nema dugovanja iz prošle sezone prema njemu. To svake godine uredno potpisuju svi igrači bez obzira postoje li dugovanja ili ne, a takva je odlučio tvrdoglaviti misleći valjda da će mu klub isplatiti dug pod pritiskom uskraćivanja licence za natjecanje. No Osijek je i bez toga licencu dobio.'

Apeliramo da se ovakvim izmišljenim ugovorima u kojima se potpisuje LAŽ i pritiscima na igrače, ali i druge radnike u Hrvatskoj stane na kraj.

U spornom članku spominje se i da je NK Osijek osporio iznos duga te da time stječe uvjete za licencu, dok nigdje ne navode dokument osporavanja. Usput dodajemo da se u članku citira izjava predsjednika kluba kako dug prema Pranjiću nije sporan (?!).

Komisija za licenciranje mora postaviti jasne kriterije klubovima jer se ovakvim neželjenim slučajevima nanosi šteta igračima, navijačima i klubovima, a samim tim i hrvatskom nogometu. Treba spomenuti i tromost Arbitražnog suda HNS-a, naime nema zakonski propisanog roka u kojem moraju donijeti pravosnažnu odluku.

Za kraj samo šaljemo poruku čelnim ljudima u klubovima koji osporavaju ugovorene isplate igračima: 'Kupili ste automobil za koji ste smatrali da vam je potreban i dogovorili određene uvjete plaćanja. Međutim nakon jedne godine shvatili ste da vam je preskup, i odlučili ste ne plaćati dogovoreni iznos kredita. Istog trena banka vam ovrhom oduzima dogovoreni iznos uz troškove ovršitelja.' Dolazi vrijeme kada će isto vrijediti i za igrače!

Srdačan pozdrav,
Hrvatska udruga Nogometni sindikat

Dario Šimić
Mario Jurić'