NFL DRAFT

Upoznajte buduće zvijezde američkog sporta!

26.04.2013 u 12:05

  • +6

NFL draft 2013

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Završena je prva runda drafta nacionalne lige američkog nogometa! Iako je uobičajeno da prvi izbor bude quarterback, ove su sezone klubovi drugačije birali, a evo i kako…

U posljednjih trinaest draftova čak su deset puta igrači na poziciji quarterbacka bili birani kao prvi izbor, pa tako i posljednje četiri sezone zaredom. Niz koji su započeli Stafford, Bradford, Newton i Luck nije nastavljen ove godine, a kako su NFL analitičari i bili najavili, prvi izabrani igrači igraju na poziciji ofenzivnog blokera; Eric Fisher sa Sveučilišta Central Michigan te Luke Joeckel, sa Sveučilišta TExas A&M.

'Još uvijek nisam svjestan što se točno dogodilo. Ovo je jednostavno ostvarenje svih mojih snova. I dalje ne mogu pojmiti da sam izabran kao prvi čovjek na draftu, ali jasno mi je – ovo je velika čast!' – rekao je budući igrač Kansas City Chiefsa, kojem će zadatak biti štititi njihovog quarterbacka Alexa Smitha.

Što se iznenađenje tiče, gotovo su svi analitičari bili uvjereni da će u prvoj rundi biti izabran Geno Smith, quarterback sa Sveučilišta West Virginia, kojeg su mnogi vidjeli kao i jedan od top 10 izbora na draftu. Ipak, jedini quarterback izabran u prvom krugu bio je E.J. Manuel, koji je kao 16. izbor postao novi član Buffalo Billsa.

U prvom krugu također nije izabran niti Manti Te'o, koji je dugo tijekom godine bio smatran kao jedan od najboljih obrambenih igrača, no skandal s izmišljenom djevojkom te nešto lošija igra na kraju sezone koštali su ga izbora u prvom krugu.