PAKAO UMJESTO NOGOMETA

Uoči SP-a zastrašujuća prijetnja; sve su ih osudili na smrtnu kaznu...

10.04.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Uoči svjetskog nogometnog prvenstva stižu nove zastrašujuće prijetnje ruskih huligana upućene navijačima engleske reprezentacije odnosno svakog simpatizera 'Gordog Albiona' osudili su na smrt

Huliganske skupine iz zemlje domaćina World Cupa ujedinile su se sa istim ciljem – da nogometni turnir pretvore u festival nasilja i krvavih obračuna. Rusi su zaprijetili navijačima mnogih reprezentacija pa tako i onima koji dolaze iz Hrvatske, ali ipak su njihova glavna meta Englezi.

I posljednji politički sukobi na relaciji Rusija – Velika Britanija, protjerivanja ambasadora, raznorazne sankcije između dviju zemalja, samo su dodatno potpirile mržnju pa je pred organizatorima prvenstva velika sigurnosna akcija kako da svim sudionicima jamče mir.

  • +5
Ruski huligani Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nažalost, kako se približava početak najvećeg sportskog događaja u 2018. (14. lipnja) poruke iz huliganskog svijeta sve su ružnije.

Tako je preko jedne društvene mreže otvoren profil 'Russian Hooligans' na kojoj se najavljuje pakao za vrijeme SP-a, a moderator te stranice napisao je 'Počeli smo operaciju Mundijal. Naš plan je već u tijeku...'

Na toj stranici dogovaraju se planovi, a najrigorozniji stavovi su oni u kojima se baš svakom navijaču Engleske obećava 'smrtna kazna' u slučaju dolaska u Rusiju. Tu se mogu pronaći razne ideje usmjerene protiv navijača Gordog Albiona pa je tako jedan od njih privlačenje Engleza u mali gradić Reutov pored Moskve gdje bi se lakše dolazilo do sukoba odnosno borbi pznatih kao 'Stienka na stienke' (zid na zid) gdje se dvije skupine huligana bore jedna protiv druge golim šakama.

Dokumentarac o ruskim huliganima Izvor: Društvene mreže

'U redu želite rat, onda ćete ga dobiti. Borba je u našoj krvi, u lipnju nećemo samo pjevati', izjava je jednog ruskog huligana potaknuta nedavnim događajima između Britanije i Rusije.

Prema nekim navodima na SP-u će se s ruskim huliganima ujediniti i oni iz Argentine u tučnjavama protiv Engleza.

Inače, na 'Otoku' su vlasti već upozorile svoje navijače da je prijetnja ruskih huligana ekstremno visoka i da bi bilo najbolje zaobići SP, dok s druge strane organizatori iz Rusije smatraju da nema razloga za brigu, da će sve biti pod kontrolom te zato već dugo vremena nadgledaju najopasnije ruske huligane i huliganske skupine.