Logo (1)

KRIVI TRENUTAK

Uoči početka Eura tri velike francuske zvijezde svojim istupom šokirale rukometnu javnost

Bionic
Reading

Europsko rukometno prvenstvo 2020. bit će i kraj jedne ere u francuskoj reprezentaciji, jer su čak tri njihove zvijezde najavile oproštaj od nacionalnog dresa

Za dvije godine na Euru ćemo gledati malo drugačiju Francusku, jer je ova kontinentalna smotra zadnja za desno krilo Luca Abaloa, lijevo krilo Michaëla Guigoua te pivota i kapetana Cedrica Sorhainda. Oni se od reprezentacije opraštaju u kolovozu ili ranije ukoliko se ne plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju.

'Sasvim mi je jasno da će mi ovaj Euro biti posljednji. Iskusio sam toliko divnih stvari s Francuskom, ali je vrijeme da stanem. Želim otići na najbolji mogući način, zlatom na Euru, a možda i Olimpijskim igrama', rekao je 35-godišnji Abalo.

'U mojoj glavi je jasno da neću igrati drugi Euro. Želim ovdje zlato, želim na Olimpijske igre, otići dok sam na vrhu. Nismo osvojili Euro od 2014. i za moj posljednji Euro to bi bio lijep kraj', rekao je drugi 35-godišnjak Sorhaindo.

'Vrhunac bi bilo osvojiti dva zlata za kraj na moja zadnja dva turnira Uspjeh na SP-u u Hrvatskoj 2009. bio je jedan od najupečatljivijih trenutaka u mojoj karijeri kao i pobjeda na Euru 2010. protiv Hrvatske te prvi naslov na Euru 2006. kada je sve započelo', govorio je  37-godišni Guigou.

Inače, možda su dečki izabrali krivi trenutak da poruče kako odlaze iz reprezentacije, možda bi bilo bolje za atmosferu u svlačionici da su to najavili nakon Eura...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal